Így él ma Rick Astley, a nyolcvanas évek szívtiprója

2021. november 21.
Az énekes eget verő sikereket ért el a maga idejében, több mint 40 millió példányban fogytak el a lemezei – ez, lássuk be, mai viszonylatban is szép teljesítmény! De hol van most az egykor aranytorkú Rick?

Rick Astley több számot is sikerre vitt, a leghíresebb mind közül mégis a Never Gonna Give You Up. Karrierje során többször is megesett, hogy két slágere között hosszabb időre eltűnt, az emberek mégsem felejtették el, és visszatérését olyan lelkesedéssel fogadták, mintha sosem vonult vissza alkotni.

Richard Paul Astley 1966. február 6-án született, zenei tehetségére már egészen fiatalon felfigyeltek a producerek: első albuma 1987-ben jelent meg Whenever You Need Somebody címmel, és a vártnál is nagyobb sikert aratott – az énekes mély hangszínétől mindenki elolvadt. Olyan slágereket köszönhetünk neki, mint a Together Forever, a Don’t Say Goodbye vagy a Strong, Strong Man.

Így él ma Rick Astley, akit mindenki imádott a nyolcvanas-kilencvenes években

Az első arculcsapás 1993-ban érte, amikor Body&Soul című albuma mondhatni megbukott – az énekes beletörődött a kudarcba, és egy időre visszavonult, 2001-ben és 2005-ben azonban két újabb albummal rukkolt elő. Ezek fogadtatása már jobb volt, ám az igazi „nagy durranásnak” a 2016-ban kiadott, 50 című lemeze számított, aminek címét a nemrég Magyarországon vendégeskedő Rick éveinek száma ihlette.

Az énekes, aki kerek szülinapja alkalmából kiadott albumával újraélhette az egykori sikereket, továbbra is szerény maradt, de azért nem titkolja, hogy büszke: „Az 50 című lemezen mindent én csináltam, kivéve a női vokált, arra még nem vagyok képes – mesélte az nme.com újságíróinak nevetve. – Van egy stúdióm otthon, a konyhánk mögött. Főzök magamnak egy kávét, és visszavonulok a kis elszigetelt világomba. Amikor elkészültem 4-5 dallal, bevittem a kiadóba, és azt mondtam: Ilyennek álmodtam meg a lemezt, piacra dobjátok? Azt akartam, hogy az albumon minden az én munkámat dicsérje, hogy olyan legyen, mint én.”

Így él ma Rick Astley, akit mindenki imádott a nyolcvanas-kilencvenes években

Így festett Rick Astley idén októberben. Semmit sem veszített vonzerejéből.


A közönség annyira vevő volt az új dalokra, hogy a brit slágerlisták élére tört, és az énekesre ismét rengetegen lettek kíváncsiak. Ez a siker annyira fellelkesítette a ma már retró slágernek számító dalok énekesét, hogy 2 évvel később megjelentette a Beautiful Life című albumot – ez „csak” a hatodik helyik szárnyalt a toplistákon, Rick azonban ezt is rendkívül megtisztelőnek érezte. 

Rick 1988 óta alkot egy pár feleségével, Lene Bausager filmrendezővel, aki mindig tiszteletben tartja, ha férje visszavonul házi stúdiójába zenélni. Lányuk, Emilie 1992-ben született.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?