Billie Eilish vegán ünnepekre buzdít

2021. november 29.
Egy pulykát ölelve szólított fel mindenkit arra Billie Eilish, hogy tartson inkább vegán hálaadást idén. Az énekesnő nem kér mást karácsonyra sem, csak azt, hogy mentsük meg az állatokat.

Az Instagramján osztott meg felhívást Billie Eilish, melyben arra kéri az embereket, hogy tartózkodjanak a pulyka fogyasztásától hálaadáskor. „A pulykák a világ leggyengédebb teremtményei közé tartoznak, és minden hálaadáskor 46 milliót ölnek meg közülük – mondta Billie Eilish. – Tudom, hogy nehéz megváltoztatni egy hagyományt, csak próbáljuk meg”–- tette hozzá megértően a 19 éves énekesnő és vegán aktivista.

Billie Eilish 12 éves kora óta nem eszik húst és állati eredetű élelmiszert. A British Vogue-nak beszélt arról egy korábbi interjúban, miért döntött a vegán életmód mellett, hogyan tudott meg egyre többet a hús- és tejipar működéséről. „Ha egyszer mindezt megérted és látod, nagyon nehéz visszatérni a húsevéshez” – mondta Billie Eilish, aki hozzátette, hogy nem akarja senkinek megmondani, mit tegyen, és rengeteg olyan barátja és ismerőse van, akik esznek húst. 

billie-eilish-vegan-halaadas

„Csak a magam részéről én nem tudok elmenni amellett, amit az állatokkal tesz a húsipar, és nem tenni semmit” – tette hozzá az Everything I Wanted énekesnője.

Idén szeptemberben Eilish egy saját vegán sportcipőt is piacra dobott a Nike sportmárkával együttműködésben. Az Air Jordan cipő teljesen vegán anyagokból készül, melynek több mint 20 százaléka ráadásul újrahasznosított is. „Úgy is lehet menő cuccokat csinálni, hogy közben nem pazarolunk” – mondta Billie Eilish arról, miért akart fenntartható cipőket alkotni. 

billie-eilish-vegan-halaadas

Az élelmiszeripar és az állatvédelem mellett a Grammy-díjas énekesnő számos más fontos társadalmi ügy mellett felszólalt az utóbbi időben nyilvános eseményeken, koncertjein és a közösségi oldalakon. Egy austini koncertjén például a texasi abortusztörvények ellen emelte fel hangját Eilish. „Amikor ezt a törvényt megszavazták, nem is akartam ezt a koncertet végigcsinálni, mert meg akartam büntetni ezt a helyet, ahol ilyen történhet – magyarázta Eilish. – Aztán eszembe jutott, hogy ti, srácok az áldozatok vagytok, és megérdemeltek mindent a világon. És meg kell mondanunk nekik, hogy menjenek a fenébe!”

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!