Két nő erőszakkal, egy pedig zaklatással vádolja a Szex és és New York Mr. Bigjét

2021. december 17.
Két névtelen bejelentő mellett Zoe Lister-Jones színésznő is megvádolta Chris Noth-ot.

A vádak szerint a 67 éves színész két nőt erőszakolt meg 2004-ben és 2015-ben, és az egyikükkel állítólag olyan durva volt, hogy a nő kórházi ellátásra szorult.

chris-noth

A Zoe álnevet kapó nő elmondása szerint 22 éves volt, amikor 2004-ben egy tehetségkutató ügynökség asszisztenseként találkozott az akkor 49 éves Chris Noth-tal. A nő egy augusztusi napon az egyik barátnőjével a színész West Hollywoodban található apartmankomplexumának medencéjénél napozott, amikor Noth megkérte, hogy vigyen fel neki egy könyvet az emeletre. Amikor felért, Noth megpróbálta megcsókolni, Zoe azonban az elmondása szerint ellenkezett, vissza akart menni a barátnőjéhez. Ám ekkor színész az ágyhoz húzta és megerőszakolta. Az eset után a nőnek kórházi ellátásra is szüksége volt.

A másik nő, aki a Lily álnevet használja, 25 éves volt 2015-ben, egy klubban dolgozott felszolgálóként, amikor az akkor 60 éves színész vacsorázni hívta.  Az étteremből aztán felmentek a színész Greenwich Village-i lakásába beszélgetni kicsit. A lakásra érve Noth őt is megpróbálta megcsókolni, majd orális szexre kényszerítette, végül pedig megerőszakolta.

Miután a két eset tegnap nyilvánosságra került, Chris Noth egy nyilatkozatot adott ki, amiben hamisnak nevezte a vádakat.

„A nem mindig nemet jelent, ez az a vonal, amit sosem léptem át, akár harminc évvel, akár harminc nappal ezelőtt történt is a dolog. Ezek az együttlétek konszenzusos alapon történtek. Nehéz nem megkérdőjelezni a vádaknak az időzítését. Nem tudom, hogy miért most kerültek a felszínre, de azt tudom, hogy nem zaklattam ezeket a nőket” – írta a színész.

A színész nyilatkozata után egy újabb nő szólalt meg, Zoe Lister-Jones színésznő, aki néhány epizód erejéig Noth-tal együtt szerepelt az Esküdt ellenségek című sorozatban. Jones egy Instagram-posztban írta meg a színésszel kapcsolatos tapasztalatait.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zoe Lister-Jones (@zoelisterjones) által megosztott bejegyzés

„A múlt héten a barátom megkérdezte, mit érzek Mr. Big halálával kapcsolatban az És egyszer csak című műsorban, és őszintén azt mondtam, hogy megkönnyebbültem. Megkérdezte, miért, én pedig azt mondtam neki, hogy azért, mert nem tudtam elválasztani a színészt a férfitól – és a férfi egy szexuális ragadozó. (…) Húszas éveimben Chris Noth egyik New York-i klubjában dolgoztam, és néhány alkalommal, amikor felbukkant, mindig  problémásan viselkedett az egyik promóter lánnyal. Ugyanabban az évben vendégszerepeltem az Esküdt ellenségekben, ez volt az első epizódja, amiben a Szex és New York után detektívként tért vissza. Részeg volt a forgatáson. A kihallgatási jelenetem során ott volt egy pohár sört az asztal alatt, amit felvételek között megivott. Az egyik felvétel során közel lépett hozzám, beleszagolt a nyakamba és azt suttogta, hogy »jó illatod van«. Nem szóltam semmit. A barátom a klubban sem szólt soha semmi. Csak ritkán merünk megszólalni. (…)”

A három nő vallomása után a szobabicikliket gyártó Peloton nevű cég törölte a Chris Noth-tal készült reklámját.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!