Evan Rachel Wood borzalmas részleteket árult el az őt ért bántalmazásról

2021. február 02.
A Westworld színésznője korábban is többször beszélt már arról, hogy fiatalabb korában az egyik exe súlyosan bántalmazta, ám egészen mostanáig nem nevezte meg a férfit. Hétfőn azonban végre kiderült – amit már eddig is sejteni lehetett –, hogy Marilyn Manson volt ez a bizonyos ex.

„A bántalmazóm neve Brian Warner, akit a világ Marilyn Manson néven ismer. Tizenéves koromban kezdett behálózni, és évekig borzalmasan bántalmazott. Manipulált, kimosta az agyamat, hogy alávessem magam neki. Megtorlás, rágalmazás és zsarolás félelmében éltem. Azért vagyok itt, hogy leleplezzem ezt a veszélyes embert, és felhívjam a figyelmet azokra az iparágakra, amelyek lehetővé tették azt, amit csinált, mielőtt további életeket tesz tönkre. Azokkal az áldozatokkal vagyok, akik nem fognak többé hallgatni” – írta ki Evan Rachel Wood hétfő délután az Instagram-oldalára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Evan Rachel Wood (@evanrachelwood) által megosztott bejegyzés

 

A vádakra nem sokkal később Manson is reagált – szintén egy Instagram-posztban –, amiben Wood állításait „a valóság szörnyű eltorzításának” nevezte, és úgy fogalmazott, hogy a „bensőséges kapcsolatuk teljes mértékben beleegyezésen alapult”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marilyn Manson (@marilynmanson) által megosztott bejegyzés

 

Evan Rachel Wood évekkel ezelőtt is beszélt már a bántalmazásáról

A 33 éves színésznő évek óta nyíltan beszélt arról, hogy korábban egy erőszakos férfival élt együtt, aki a kapcsolatuk során kínozta, és azzal is megfenyegette, hogy meg fogja ölni. Bár eddig a bántalmazóját sosem nevezte meg, a színésznő által elmondott részletekből már akkor is sejteni lehetett, hogy Mansonról lehet szó.

Evan Rachel Wood 18, míg Marilyn Manson 36 éves volt, amikor először találkoztak egymással. Amikor 2019-ben Wood egy tanúvallomás során az őt ért bántalmazásról beszélt, ki is jelentette, hogy 18 évesen került kapcsolatba egy nagyon karizmatikus és hatalommal rendelkező férfival, aki később érzelmileg, fizikailag és szexuálisan is bántalmazta.

Ezt olvastad már?

„Éheztetéssel, alvásmegvonással és életveszélyes fenyegetésekkel tört mert. Volt, hogy veszélyes fegyvereket használt, amiktől pánikrohamok törtek rám, és képtelen voltam lélegezni vagy abbahagyni a remegést.” Wood akkor arról is beszélt, hogy ez a bizonyos férfi a telefonját is lehallgatta, megfenyegette a családját és a barátait, valamint meg is erőszakolta.

evan-rachel-wood-marilyn-manson

„Ha megpróbáltam aludni, dobálni kezdett különböző dolgokkal, vagy drogozásra kényszerített, amitől zavarodott lettem, és ébren maradtam, akár napokig is. Miután az alváshiány és az éhezés miatt teljesen legyengültem, kínozni, megalázni, bántani kezdett, amit közben le is videózott.”

Manson szét akarta verni a színésznő koponyáját

Bár Manson most tagadja a vádakat, 2009-ben ő maga volt, aki egy interjú során elárult néhány részletet az Evan Rachel Woodhoz fűződő beteges kapcsolatáról. Elmesélte például, hogy amikor az egyik szakításukba nem tudott beletörődni, 158 alkalommal hívta fel a színésznőt, miközben egy borotvapengével vagdosta magát.

„Meg akartam neki mutatni a fájdalmat, amit ő okozott nekem. Azt akartam, hogy fizikailag is lássa, hogy mit tett. (…) Minden nap arról fantáziáltam, hogy egy kalapáccsal összetöröm a koponyáját.”

Egyre több nő vádolja meg Marilyn Mansont

Miután Evan Rachel Wood kiállt hétfőn Marilyn Manson nevével a nyilvánosság elé, a Vanity Fairnek további négy nő számolt be hasonló tapasztalatokról, többen is a teljes nevüket vállalva. Mansonnal a botrány kirobbanását követően szerződést bontott a kiadója.

Fotó: Getty Images Forrás: New York Post

Olvass tovább!