Rooney Mara alakítja Audrey Hepburnt az új életrajzi filmben

2022. január 11.
Hihetetlen, de eddig nem készült életrajzi film Audrey Hepburnről, ám ami késik, nem múlik. A produkcióban Rooney Mara alakítja majd a legendás mozisztárt és ikont. A filmet Luca Guadagnino, a Szólíts a neveden készítője rendezi majd.

Az Álom luxuskivitelben legendás színésznőjét, Audrey Hepburnt Rooney Mara játszhatja majd el a Luca Guadagnino által rendezett filmben. Az olasz rendezőt a Szólíts a neveden című munkájáért Oscar-díjra is jelöltek korábban, de a Vakító napfény című filmről és a Sóhajok remakjéről is ismerhetjük.

Az Audrey Hepburn életéről szóló film forgatókönyvét Michael Mitnick írja, aki a rendezővel már dolgozott együtt korábban is a The Staggering Girl című rövidfilmen 2019-ben, és az életrajzi film sem ismeretlen terep számára, ő írta a Jim Hensonról szóló alkotás forgatókönyvét is. 

audrey-hepburn-rooney-mara-filmszerep

Audrey Hepburn sugárzó eleganciáját senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri olyan legendás filmekből, mint a Római vakáció, a Sabrina és a My Fair Lady. A színésznő 1993-ban, 63 évesen halt meg, de semmit sem veszített népszerűségéből az azóta eltelt 30 évben. 

A színésznő 1929-ben született egy holland bárónő és brit diplomata gyermekeként, gyermekkora nagy részét a náci megszállás alatt álló Hollandiában töltötte dán álnévvel, nehogy kiderüljenek angol gyökerei. Ugyanakkor fellépett táncelőadásokban, ahol az ellenállás számára gyűjtöttek pénzt és üzeneteket továbbított balettcipőjében. 

Balettáncosnak tanult, amikor 1950-ben megpillantotta egy monacói strandon a francia szerző, Colette, és beválogatta a Gigi című regényéből készült Broadway-előadás művészei közé. Két évvel később Audrey Hepburn nyert egy Oscart, BAFTA-t és Golden Globe-ot a Római vakációért, ami után már nem volt megállás. 14 évvel később vonult vissza a filmezéstől, hogy a családjának és az UNICEF számára végzett jótékonysági tevékenységére koncentrálhasson.

Rooney Mara elsőre meglepő választásnak tűnhet Audrey Hepburn megformálására, ám a 36 éves színésznő hasonló légies bájjal rendelkezik. Mara David Fincher A tetovált lány című remake-jében lett világhírű, majd Oscar-díjra jelölték a Carolban nyújtott alakításáért.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!