Megszületett az ítélet Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási perében

2022. június 01.
Az esküdtek meglepően gyorsan, mindössze három napnyi tanácskozás után hozták meg az ítéletüket.

Az április 11-én kezdődött, és hat héten át húzódott 50 millió dolláros rágalmazási pert eredetileg Depp indította el volt felesége ellen, amire válaszul Amber Heard is indított egy ellenpert az exférjével szemben, 100 millió dollárt követelve. Az esküdteknek egyrészt azt kellett eldönteniük, hogy Deppnek igaza van-e, és Heard 2018-ban írt, családon belüli erőszakról szóló véleménycikke tényleg rágalmazásnak számít-e, ami miatt ki kell-e fizetnie az 50 millió dolláros kártérítést. Másrészről Amber Heard ellenperében is igazságot kellett szolgáltatniuk, és el kellett dönteniük, hogy Deppnek fizetnie kell-e 100 millió dollárt exnejének.

johnny-depp-amber-heard

Egyáltalán nem volt egyszerű az ügy, az esküdtek mégis meglepően korán, mindössze három nap alatt ítéletet tudtak hozni. A tárgyalást május 27-én fejezték be, és a mai napon, helyi idő szerint délután 3-kor hirdették ki az ítéletet. Az ítélet kihirdetésén Amber Heard jelen volt, Depp viszont távol maradt. Úgy tudni, jelenleg éppen Angliában tartózkodik, ahol néhány napja egy meglepetéskoncertet is adott.

Az esküdtek Johnny Deppnek adtak igazat, az ítéletük szerint Amber Heard valóban rágalmazást követett el, amikor a The Washington Postban írt cikkével megvádolta exférjét családon belüli erőszakkal. Az esküdtszék azt is bizonyítottnak találta, hogy Heard szándékosan, rosszindulattal sértette meg volt férje jó hírnevét. Heardnek az ítélet szerint 15 millió dollárt kell kifizetnie Johnny Deppnek.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!