Fontos okból mutatta be párját a világnak, Jannik Schümann, a Sisi sorozat Ferenc Józsefje

2022. június 22.
A német széria főszereplője rádöbbent, az ismeretségének hála sok emberhez eljuthat az üzenete, ezért úgy döntött, felvállalja a kapcsolatát a nyilvánosság előtt, hogy másoknak is segíthessen az előbújásban.

Bátran ki merjük jelenteni, hogy a kosztümös filmek és sorozatok sosem mennek ki a divatból – elég, ha csak A Bridgerton család sikerére gondolunk, ami alig egy hónap alatt nézettségi rekordot döntött a Netflixen. Ugyan a régens korszakban játszódó romantikus széria csak nyomokban tartalmazza a valóságot, számtalan olyan alkotás is készült, ami valós eseményeket dolgozott fel. Ilyen például az Erzsébet magyar királynéról készített legújabb sorozat is. A Sisi című német miniszéria egyébként alaposan megosztja a közvéleményt, hiszen (A Bridgerton családhoz hasonlóan) kiemelt szerepet kap benne az erotika – és ezáltal egy ismeretlen oldaláról mutatja be I. Ferenc Józsefet.

Jannik Schümann a Sisi sorozatban

„Sisi segítségével tanulja meg Ferenc József azt, hogy mit jelent szeretni. A szex eddig csak egy alkalom volt számára, hogy kiengedje a gőzt, hogy kikapcsoljon. Most viszont van egy fiatal hölgy az oldalán, aki gyengéd érintésre vágyik, és aki számára a szexnek érzelmi és nem fizikai jelentősége van. Ferenc József számára ez egy folyamat” – nyilatkozta az nlc.hu-nak a készítők újszerű megközelítéséről a császárt életre keltő Jannik Schümann.

A most 29 éves színész a sorozatnak hála világszerte ismertté vált és robbanásszerűen megnőtt a követőinek száma. Ezért elhatározta, arra szeretné használni ismertségét, hogy segítsen másoknak – legfőképpen az LMBTQ+ közösségnek.

Jannik Schümann a Sisi sorozatban

Azt mondja, annak ellenére, hogy számára sosem okozott gondot, hogy elfogadja önmagát, pontosan tudja, mekkora szerepe lehet az ember életében olyasvalakinek, aki bátran kiáll a nyilvánosság elé, hogy megossza a történetét másokkal. Jannik Schümann úgy érzi, kötelessége példát mutatni és be kell bizonyítania, hogy a karrierünk nem függhet a nemi irányultságunktól. 2020 decemberében feltöltött egy képet az Instagramjára szerelméről, Felix Kruck berlini jógaoktatóról.
(Egyébként A Bridgerton család sztárja, az Anthony Bridgertont alakító Jonathan Bailey is többek között ezért coming outolt.)

Jannik Schümann és párja, Felix Kruck

Jannik Schümann és párja, Felix Kruck (Fotó: Instagram/@jannik.schuemann)

A posztja azonnal felrobbantotta a netet és számtalan színészkollégája, illetve rajongója biztosította őt a támogatásáról. Sőt, még az Európai Parlament német képviselője, Rasmus Andresen is felhívta a figyelmet az üzenet fontosságára, hiszen „a társadalmunkban még mindig túl sokan félnek attól, hogy nyíltak felvállalják a szexualitásukat”. A Sisi sztárját meghatották az üzenetek és a kommentek, amelyeket a bejegyzése miatt kapott és utólag azt mesélte, sokan arról írtak neki, hogy az ő hatására mertek végre beszélni szexuális beállítottságukról a szeretteiknek.

Jannik Schümann és párja, Felix Kruck

Bár Jannik Schümann egyáltalán nem osztja meg a magánélete minden apró részletét a közösségi médiában, a coming outja óta többször is felbukkant már párja oldalán, és a posztjaik alapján abban például biztosak lehetünk, hogy az egyik közös szenvedélyük az utazás.

Fotó: RTL Sajtóklub, Instagram/@jannik.schuemann

Erről is érdemes olvasnod!