Minden, amit A Bridgerton család előzménysorozatról máris tudni lehet

2022. június 20.
Bár a bemutató időpontját egyelőre nem osztotta meg a rajongókkal Lady Whistledown, a szereplők néhány részletet máris elárultak a spinoffról.

A Bridgerton család gyakorlatilag 28 nap alatt meghódította az egész világot, hiszen a régenskorszakban játszódó széria első évadát a bemutatója utáni hónapban több mint 600 millió órán át streamelték a Netflix előfizetői. A második szezon nézettségei adatai pedig még ezt az egyébként megdöbbentő számot is megdöntötték, és akár már most borítékolhatjuk, hogy a készülő új epizódok legalább ilyen népszerűek lesznek a rajongók körében.

Sőt, időközben berendelték A Bridgerton család spinoffját is, ami a show egyik legkedveltebb karakteréről, Zsófia Sarolta brit királynéról szól. Az ötlet nem mástól, mint a Netflix társ-vezérigazgatójától, Ted Sarandostól származik, aki egy nap felhívta Shonda Rhimest, és felvetette neki, hogy írhatna egy sorozatot III. György feleségéről, akit Golda Rosheuvel kelt életre. A Bridgerton család szülőanyja pedig természetesen igent mondott a felkérésre. „A megszállottja vagyok Sarolta királynénak, mindig a show Beyoncéjának hívom őt.”

A Bridgerton család

Ám a spinoffban már nem Julia Quinn regényeit dolgozzák fel a vásznon, hanem a történelemkönyvekből nyernek inspirációt a történetükhöz. A szerzőt viszont egyáltalán nem zavarja ez a fordulat, hiszen őt is lenyűgözte Golda Rosheuvel játéka. „Részben azt kívánom, bárcsak beleírtam volna Saroltát a kötetekbe, másfelől örülök, hogy nem tettem, mert nem vagyok benne biztos, hogy ilyen jó munkát végeztem volna” – vallotta be Julia Quinn.

Nos, a királynét reflektorfénybe állító sorozat premierdátumáról egyelőre nincs információnk, azt viszont máris tudni lehet, hogy A Bridgerton család két másik színésznője is csatlakozni fog a spinoffhoz. A Lady Danburyt megformáló Adjoa Andoh és a Violet Bridgertont alakító Ruth Gemmell is feltűnnek majd a szériában. Sarolta fiatalkori énjét India Amarteifio testesíti meg, így a sorozatból az is kiderül, hogyan illeszkedett be a palotába III. György felesége, és miként vált belőle Európa egyik legfeledhetetlenebb uralkodója. A férjét Corey Mylchreest alakítja majd, akinek számtalan démonnal szembe kell néznie. De abba is bepillantást nyerhetünk, hogyan lett Sarolta jobbkeze és iránymutatója Lady Danbury, akit a visszaemlékezéseben Arsema Thomas testesít meg. Ráadásul végre megismerhetjük Lord Danburyt is – Cyril Nri személyében!

A Bridgerton család

A bennfentesek szerint nemcsak Sarolta életének csillogó oldalát mutatják be nekünk az alkotók, hanem azt is, hogy mi zajlik a színfalak mögött. Éppen ezért nagyobb hangsúlyt kap a férjével való kapcsolata és a férfi mentális problémái is. Egyszóval, megtudhatjuk, milyen komplex karakter is a királyné, aki elkötelezett híve a koronának, a házastársának, a hazájának – na meg a pletykáknak és a fényűzésnek is.

Forrás: Bustle Fotó: Liam Daniel/Netflix

Ezt hallottad már?