Így él most az 1986-os Top Gun egykori női főszereplője, Kelly McGillis

2022. június 27.
A jelenleg 64 éves színésznő úgy érzi, Hollywood azért fordított neki hátat, mert a korának megfelelően néz ki. Ő azonban egyáltalán nem hajlandó ezen változtatni, akármennyire is szerette a szakmáját.

2022 májusában debütált a mozikban a Top Gun: Maverick, ám míg Tom Cruise újra magára ölthette ikonikus karakterét, addig az első film másik főszereplője, Kelly McGillis nem térhetett vissza a folytatásban. Sőt! A színésznő azt mondja, valójában fel sem kérték a szerepre. A most 64 éves sztár „helyét” Jennifer Connelly vette át Pete „Maverick” Mitchell partnereként. „Nem akartam, hogy minden történetszálban visszafelé tekintsünk. Fontos volt számomra, hogy bemutathassunk néhány új karaktert is” – indokolta döntését a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski, aki Meg Ryan karakterét sem akarta beleírni a forgatókönyvbe.

Top Gun

Kelly McGillis azonban másképpen ítéli meg a helyzetet. „Öreg vagyok, meghíztam és a koromhoz illően nézek ki” – osztotta meg a véleményét egy interjújában arról, miért nem keresték fel őt a folytatás miatt. A színésznő viszont nem hajlandó eltüntetni az idő múlásának nyomait, szeretné komfortosan érezni magát a bőrében és a korának megfelelően fogadja el magát. A sztár azt sem tagadja, egyáltalán nem tartja a kapcsolatot a Top Gun stábjával. „Azt hiszem, alkalmanként talán beszélgettem néhányukkal, de az igazság az, hogy a filmek furcsa munkahelyzeteket teremtenek, mert számtalan ember gyűlik össze szerte a világról.

Egyébként nemcsak a Top Gunnak, hanem Hollywoodnak is régen hátat fordított és a reflektorfényektől távol éli az életét Észak-Karolinában. „Nagy kihívás volt számomra, hogy bármiféle önérzetem, önazonosságom vagy valódi önértékelésem legyen azon kívül, amit a megélhetésért csináltam – ismerte el később és szembenézett az alkohol-, és drogfüggőségi problémájával is. – Az lett a prioritásom, hogy felneveljem a lányaimat, és hogy a lehető legjózanabb szülő lehessek. Szeretek színészkedni, szeretem, amit csinálok, szeretek színházat csinálni, de a másokkal való kapcsolataim fontosabbá váltak, mint a hírnévhez való viszonyom.” Kelly McGillis reméli, hogy sokat utazhat az élete ezen új fázisában és élvezi, hogy a lányaival és az unokáival lehet.

Top Gun

Kelsey és Sonora édesapja Fred Tillman, aki 1989 és 2002 között volt Kelly McGillis férje. (Közvetlenül azután, hogy a színésznő megszülte második gyermeküket, a házastársát letartóztatták, mert pénzt ajánlott szexért valakinek, akiről kiderült, álruhás rendőrnő volt.) A színésznő pár évvel később, 2009-ben egy interjújában coming outolt leszbikusként. „Végeztem a férfiakkal” – árulta el akkor, és elmagyarázta, hogy miután gyermekei felnőttek, nem érezte szükségét, hogy többé színleljen.

Kelly McGillis 2014-ben

Kelly McGillis 2014-ben (Fotó: Frederick M. Brown/Getty Images)

„Az élet egy utazás, a növekedésről és a változásról szól, továbbá arról, hogy megbékélj azzal, aki és ami vagy, és szeresd is ezt az embert.” Egy évvel később összekötötte az életét az értékesítési vezetőként dolgozó Melanie Leisszel, akit még 2000-ben ismert meg egy klubban pultosként. Kellyék 2011-ben különváltak, és a színésznő kapcsolati státuszát azóta homály fedi, de a pletykák szerint jelenleg egyedülálló.

Forrás: Entertainment Tonight Fotó: TV2 Sajtószoba, Getty Images

Róla hallottál mostanában?