Tom Cruise meglepetés Arany Pálma-díjat kapott Cannes-ban

2022. május 23.
A 75. cannes-i filmfesztiválon kapott tiszteletbeli Arany Pálma-díjat Tom Cruise új filmje, a Top Gun: Maverick díszbemutatóján.

Álló ováció fogadta a cannes-i filmfesztiválon Tom Cruise-t, amikor kitüntették a tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal. A Top Gun: Maverick és még sok más akciófilm sztárja könnyekben tört ki, amikor átadták neki a díjat. „Köszönöm az időtöket. Ezeket a filmeket én mindegyikőtöknek készítem” – mondta Tom Cruise a nézőknek a díszbemutatón, ahol a kitüntetést is átadták neki.

tom-cruise-cannes

Cannes-ban parádés díszbemutatót szerveztek az 59 éves színész új filmjének vörös szőnyeges vonulással, a francia zászló színeit az égre festő repülőkkel. A fesztivál elnöke, Pierre Lescure maga adta át a díjat Cruise-nak – ami csupán 15 kitüntetettel fordult elő korábban – néhány perccel a díszbemutató kezdete előtt. 

Tom Cruise köszönetet mondott a Paramount filmstúdió munkatársainak, amiért olyan keményen dolgoztak a Top Gun folytatásán. „Mindannyian rengeteget tettek azért, hogy ez a film megszülessen, egy álom vált valóra. Soha nem felejtem el ezt az estét” – mondta Tom Cruise. 

Nem sokkal korábban Tom Cruise-t arról faggatták, miért kockáztatja az életét a veszélyes kaszkadőrmutatványokkal akciódús filmjeiben. „Gene Kellytől sem kérdezte meg senki, miért táncol” – válaszolta erre a színész.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!