Sztárok, akik ledöntenék a szoptatással kapcsolatos tabukat

2022. július 01.
Hétről hétre egyre bővül azon híres nők tábora, akik felvették a harcot a szoptatással kapcsolatos stigmákkal szemben.

Bár a szoptatás az egyik legtermészetesebb dolog a világon, sokan máig tabuként kezelik – és ami még ennél is rosszabb, többen kritizálják, megalázzák azokat az anyukákat, akik nyilvánosan teszik meg ezt. Éppen ezért kifejezetten üdítő, hogy a sztárvilágban egyre többen akadnak azok, akik küzdenek az ezzel kapcsolatos stigmák eltörléséért. Eva Longoria például a Grand Hotel című sorozat forgatására is magával vitte a kisfiát, Santit és a stáb maximálisan támogatta őt anyai teendői elvégzésében. Ezért a színésznő gyakran rendezés közben szoptatta meg a picit.


A listánkon szereplő ismert nők tehát büszkén vállalják, hogy a nyilvánosság előtt (is) szoptatnak, sőt, akár ők maguk osztanak meg képeket ezekről a baba-mama pillanatokról. Végtére is, a szoptatás számtalan tekintetben pozitív hatással van a csecsemők egészségére: csökkentheti a hasmenés, a hányás vagy a fertőzések esélyét. Ráadásul kisebb lesz a kockázata a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának is. Egyszóval, miért is kéne szégyent éreznie vagy akár rejtőzködnie a szoptató anyukáknak? Íme néhány híresség, akit egyáltalán nem érdekel, hogy mások szerint hol, mikor és hogyan kéne táplálnia a gyermekét.

Ashley Graham

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) által megosztott bejegyzés

A tabudöntögető hírességek listájának élén természetesen nem állhat más, mint Ashley Graham, aki a testpozitív posztjai után az anyaságról is mindig kíméletlen őszinteséggel beszél a közösségi oldalán. Bátran felvállalta a terhességi csíkjait és nem tagadja azt sem, hogy bizony vannak nehéz percei szülőként. Azt pedig határozottan kikéri magának, hogy titokban szoptassa a gyermekeit vagy kizárólag a négy fal között használja a mellszívóját – lazán előkapja őket egy taxiban is, hogy útközben kinyerhesse a tejet a melléből.

Halsey

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

halsey (@iamhalsey) által megosztott bejegyzés

Az énekesnő hisz abban, hogy lehet egyszerre szexuális lény és az a test is, ami kihordja és táplálja a gyermekét. „Ez a két fogalom békésen és erőteljesen létezhet együtt.” És eszében sincs rejtegetni azt, hogyan szoptatja Endert.

Gisele Bündchen

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gisele Bündchen (@gisele) által megosztott bejegyzés

„Az egyik legkülönlegesebb pillanat, amit megosztottam a gyerekeimmel, a szoptatás volt. Ahogyan akkor néztek rám és az a kötődés, amit érezhettem ilyenkor, semmi máshoz sem hasonlítható, amit valaha is megtapasztaltam – emelte ki a szupermodell. – Nem számít, mennyire kihívásokkal teli, ezt az élményt semmiért sem cserélném el a világon.”

Hilary Duff

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hilary Duff (@hilaryduff) által megosztott bejegyzés

„Minden panasz ellenére azt kell, hogy mondjam, majdnem minden másodpercét élveztem annak, hogy szoptathattam a lányomat. Szerencsésnek tartom magam azért, hogy ilyen közel lehettem hozzá és így indulhatott az élete” – árulta el az énekes-színésznő, aki immár háromgyerekes anyuka.

Fotó: Getty Images

Az anyaság a sztároknak is kihívásokkal teli: