7 híresség, akinek nem ment könnyen a szoptatás

2020. augusztus 22.
Az elvárások és a társadalom által sugallt kép szerint a szoptatás egyszerűen megtörténik a kisbaba születése után, és a szoptatás maga a béke anya és gyermeke között. A valóság azonban az, hogy ez a teljesen természetes dolog gyakran nehéz, fájdalmas, vagy éppen nem lehetséges. Nincsenek ezzel másképp a híres anyák sem, köztük például Amal Clooney-nak, Angelina Jolie-nak vagy éppen Chrissy Teigennek is komoly nehézségek árán sikerült csak szoptatnia gyermekét.

Mivel az újdonsült anyák mindenhonnan azt hallják, hogy kisbabájuk számára az anyatej a legjobb táplálék, komoly érzelmi traumát jelent, ha a szoptatás nem megy olyan simán, ahogy azt a sztereotípiák és elvárások sugallják, esetleg a testük egyszerűen nem engedi, hogy anyatejjel táplálják gyermeküket. Sok híresség is megküzdött a szoptatás nehézségeivel, és nyíltan vallott is ezekről a problémákról, hogy minden anya érezhesse, nincsenek egyedül nehézségeikkel. 

Chrissy Teigen

“Sokkolt, amikor összeadtam, hány órát töltök szoptatással egy nap. Ha egy kicsit matekozunk, kijön, hogy körülbelül 10 órán át szoptattam egy nap. A szoptatás nagyon szeretetteli és meghitt állapot, ám egyáltalán nem könnyű.”

„Az első hetekben nehéz megbirkózni vele, hogy a kisbabák csak a tejjel foglalkoznak, úgy éreztem magam, mint egy tejgyár” – mondta Chrissy Teigen, aki nemrég jelentette be férje, John Legend videóklipjében, hogy harmadik gyermeküket várja. 

Amy Schumer 

“Szükségünk volt szoptatási tanácsadó segítségére” – árulta el a komikus. “A fiunk nem akart szopizni, és nem éreztem úgy, hogy bárhogy is rá tudnám venni. Ezért az első hónapban fejtem. Úgy éreztem, ezt nem tudom, nem akarom csinálni.”

„Sokaknak ez természetes és szeretik, nagyon örülük neki, de nekem ez egyszerűen rossz volt. Amikor világossá vált, hogy egyáltalán nem muszáj szoptatnom, úgy éreztem, felszabadultam. Ezután minden héten egy-egy étkezéssel kevesebbet fejtem.”

Olvastad már?

Kelly Rowland
“Szívemet-lelkemet beletettem a szoptatásba, de egyszerűen nem tudtam elég tejet termelni” – mondta az énekesnő.“Magamat hibáztattam, ami azt hiszem, lelki gátat is támasztott, tovább rontva a helyzetet. 

Kim Kardashian

A reality szereplő-üzletasszony számára a bimbóvédő jelentett megoldást.

“A kórházban javasolták, hogy használjak mellbimbó-védőt, mivel nagyon fájdalmas és nehéz volt a szoptatás az elején. Azután otthon is így folytattuk. Rájöttem, hogy a baba is jobban eszik, és a mellemet sem irritálja a szoptatás, ha ezzel védem.”

Jessica Alba

“Szerintem az a legnehezebb a szoptatásban, hogy teljesen a kisbabához vagy kötve. Az újszülötteknek pedig még nincs igazán napirendjük.”

„Csak nőnek és alszanak és esznek, így kialakul a napi rutin, ám egy teljesen kiszámíthatatlan kisbabával nem hagyhatod el a házat. Nekem ez volt a legrosszabb. Otthon könnyű, egész nap pizsamában” – mondta Alba.

Angelina Jolie

“Azt gondoltam, hogy ha másnak megy, nekem is menni fog. De nagyon nehéz” – elevenítette fel Angelina Jolie, milyen volt szoptatni ikreit, Vivienne-t és Knox-t. “Három hónap után hagytuk abba, eddig bírtam. Olyan ez, mint a foci, ahogy a könyvekben le van írva, sokkal könnyebbnek tűnik, mint a valóságban.”

Amal Clooney
Azt gondolnánk, hogy Amal Clooney mindenben és mindig tökéletes, ám saját bevallása szerint ő is emberből van. Amikor ikrei, Ella és Alexander szoptatásáról beszélt, felidézte a nehézségeket is. “Sokkal bonyolultabb volt, mivel ketten voltak. Mindenféle eszközöm, párnám és gépem volt, hogy mindkettejüket egyszerre tudjam táplálni.”

Olvass tovább!

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images