Így töltik a nyarat Vilmos és Katalin gyerekei

2022. július 29.
Javában dübörög a nyári szünet, amit természetesen az ifjú trónörökösök is nagyon vártak. A szüleik nyilatkozatainak hála pedig azt is tudjuk, hogyan telnek ezek a hónapok az életükben.

Bár a brit uralkodói család gyermekei sok szempontból elképzelhetetlenül különleges életet élnek, azért akad pár olyan dolog is, amiben cseppet sem térnek el az átlagtól. Például, szó sincs arról, hogy a Kensington-palota falai között zajlana az oktatásuk magántanárok segítségével, hiszen György és Sarolta a Thomas’s Battersea diákjai, míg Lajos a Willcocks Nursery Schoolba jár. Az év legforróbb hónapjai pedig számukra is egyet jelentenek a rég várt vakációval. Vilmos és Katalin legidősebb gyermeke, György herceg ráadásul éppen július 22-én ünnepelte a kilencedik születésnapját, így még több oka volt arra, hogy visszaszámolja a napokat a szabadságig.

Katalin, Vilmos és György Wimbledonban

Katalin, Vilmos és György Wimbledonban

Na persze kétségtelen, hogy erről a jeles alkalomról azért kicsit másképpen emlékeztek meg a családjában – mégiscsak az Egyesült Királyság egyik trónörököséről van szó. György nem sokkal a szülinapja előtt életében először a nézőtérről követhette a Wimbledonban zajló teniszversenyt, amely köztudottan közel áll édesanyja szívéhez. Sőt a kis herceg még a férfi döntő győztesével, Novak Djokoviccsal is találkozhatott a helyszínen.

Iskolai szünet?

Vilmosék egyébként általában a vidéki otthonukban töltik az iskolai szüneteket, hiszen az idilli környéken található Anmer Hall elrejti őket a kíváncsiskodók elől. De a nyilvános megjelenéseik alkalmával egy kis bepillantást engednek azért a mindennapjaikba – időről időre mesélnek arról, mivel foglalkoznak a gyerekeik a hétköznapokban. György, Sarolta és Lajos is otthonosan mozognak a konyhában (sőt, állítólag ebben a helyiségben töltik a legtöbb időt együtt) és gyakran sütnek, illetve főznek közösen az édesanyjukkal. A szüleik arra is ügyelnek, hogy a gyerekek minél kreatívabbak legyenek, mivel több (kéz)műves tevékenységgel is megismertették már őket.

Ám a legjobban mindannyian a ház falain kívül érzik magukat, és ahogyan azt Katalin hercegnétől megtudhattuk, ilyenkor egyikük sem tart attól, hogy bepiszkolja a kezét. „Valaki megkérdezte tőlem, mit szeretnék, mire emlékezzenek a gyerekeim az első éveikből? Ez tényleg nagyon érdekes kérdés. Ha az ember alaposan átgondolja ezt, akkor mit mondana? Arról, amikor hétvégén leültem velük megírni a matematika leckét és segítettem a betűzésben? Vagy arról, hogy kimentünk tüzet gyújtani, köré ültünk, megpróbáltunk kolbászt sütni, de az egyszerűen nem akart átmelegedni?” – jelentette ki Katalin hercegné, aki nem titkolja, a gyerekek még a haszonállatok gondozásában is segítenek.

Az emlegetett családi kertet pár pillanat erejéig meg is mutatták a világnak, ugyanis megosztottak róla egy videót Katalin és Vilmos 10. házassági évfordulója alkalmából. Ebből egyértelműen kiderül, hogy György, Sarolta és Lajos lételeme a szabadban töltött idő. Ha pedig egy kicsit el akarnának szakadni a ködös és esős Angliából, akkor átruccannak a Scilly-szigetekre vagy a Lake Districtre.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Erről olvastál már?