Elkészült az első közös festmény Vilmosról és Katalinról

2022. június 27.
Egy hajszállal jobban festenek rajta, mint a Madame Tussauds panoptikumában készült viaszszobrokon. A festményt Jamie Coreth készítette a hercegi párról.

Maga Cambridge hercegi párja is csak most látta először a róluk készült festményt, amelyet Jamie Coreth portréfestő készített Katalin hercegnéről és Vilmos hercegről. A hercegi pár első közös portréja a cambridge-i Fitzwilliam Múzeumba kerül. A mű elkészítése egy évig tartott, és a festmény készítője úgy nyilatkozott: „ez volt életem legnagyobb megtiszteltetése”. 

vilmos-katalin-festmeny-elso-portre

A festőművész a Katalin és Vilmos portréján használt tónusokkal és a háttérben megjelenő történelmi kő építményekkel kívánt tisztelegni Cambridge városa előtt. 

Coreth a festményen azt szerette volna, ha a hercegi pár nyugodtnak és megközelíthetőnek, ugyanakkor elegánsnak és méltóságteljesnek látszódjon. „Mivel ez az első portré Katalin hercegnéről és Vilmos hercegről együtt, különösen mint Cambridge hercege és hercegnéje, azt akartam, hogy érezhető legyen az egyensúly a magánéletük és a nyilvánosság előtt látottak között” – mondta a festőművész. 

vilmos-katalin-festmeny-elso-portre

A festményen Katalin által viselt ruha egy brightoni divatmárka, a Vampire’s Wife által tervezett darab, melyet Nick Cave zenész felesége, Susie Cave alapított. 

Vilmos hercegről már korábban is készült festmény. Egy cardiffi születésű festőművész, Dan Llywelyn Hall 2014-ben már megfestette a portréját. Ő volt a legfiatalabb festőművész, aki a királynőről is készíthetett festményt, II. Erzsébet egy évvel korábban, 2013-ban ült modellt Llywelyn Hallnak.

vilmos-katalin-festmeny-elso-portre

Forrás: People Fotó: Getty Images, Dan Llyvelyn Hall

Olvass tovább!