8 év börtön várhat Shakirára Spanyolországban

2022. július 30.
A kolumbiai szupersztár 2012. és 2014. között nem fizetett adót, emiatt a spanyol ügyész 8 év börtönbüntetést kért rá a bíróságtól. Shakira több mint 14,5 millió euró után mulasztotta el befizetni, ami a spanyol államnak járt volna a bíróságra benyújtott dokumentumok szerint.

Több mint 80 millió eladott lemez sem menti fel az embert az adófizetés alól. Shakirának is felelnie kell a bíróság előtt, amiért 2012. és 2014. között nem fizette be Spanyolországban az adót. Az énekesnő azzal védekezik, hogy a kérdéses időszakban nem élt az országban. 

shakira-adocsalas-borton

Az ügyész dokumentumai szerint Shakira állandó lakos volt Spanyolországban 2012. és 2014. között, 2012 májusában vásárolt házat Barcelonában, ahol családjával élt. Fia 2013-ban született meg Spanyolországban. Az ügyész nyolc év börtönbüntetést és több mint 23 millió eurós bírságot kért Shakirára, ha a bíróság bűnösnek találja. A tárgyalás dátumát egyelőre nem tűzték ki.

Shakira képviselői egy korábbi nyilatkozatukban azt mondták, hogy az énekesnő „teljesen biztos benne, hogy ártatlan” és „az egész eljárást a jogai sárban tiprásának” nevezte.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!