Különös szövetség: Shakira és Vilmos herceg együtt menti meg a bolygót

2020. október 14.
Sohasem gondoltuk volna, hogy van valami közös Shakirában és Vilmos hercegben. A környezetvédelem és a klímaváltozás miatti aggodalom azonban közel hozta egymáshoz a kolumbiai énekesnőt és a brit királyi trón várományosát.

Egy virtuális találkozón jelentette be Shakira és Vilmos herceg az Earthshot-díj megalapítását, amelyet olyan személyeknek és szervezeteknek ítélnek oda, amelyek megoldást találnak a világ környezetvédelmi problémáira 2030-ig. A közel 20 milliárd forintos díj (50 millió angol font) tanácsának egyik tagja Shakira.

shakira-vilmos-kornyezetvedelem-dij

A beszélgetésben a kolumbiai énekesnő és Vilmos herceg kitért arra is, hogyan tanulnak fiaik a környezet megóvásának fontosságáról. „Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke biztonságban nőne fel. Ez a DNS-ünkben van – mondta Shakira. – Tudod, az idősebb fiam, Milan, most hétéves, de már ötéves kora óta kérdez a környezetről. Most valahányszor a fogát mosom, és nyitva hagyom a csapot, ő az első, aki figyelmeztet, hogy zárjam el.”

Az énekesnő kisebbik fia is lelkes környezetvédő. „Sasha ötéves. Nagyon aggódik a műanyagszennyezés miatt. Ha szemetet lát az utcán, a tengerparton, ő az, aki fel akarja szedni. Egyszer körbementünk a környéken gumikesztyűben, hogy összeszedjük az eldobált szemetet. Nagyon jó közös családi akció volt. Ez mind jelzés számomra. Megmutatja, mennyire aggódnak a környezetünk miatt” – magyarázta Shakira. 

Vilmos herceg a 7 éves György herceg, 5 éves Charlotte hercegnő és 2 éves Lajos herceg édesapja. Feleségével, Kate Middletonnal együtt kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek lelki egészségére, és aggódnak a stressz miatt, amit ők adnak át gyemekeiknek. „Személy szerint aggódom emiatt, ám tartok attól is, hogy túl nagy szorongást helyezünk a jövő generációira a környezetük miatti aggódással” – mondta Vilmos herceg.

Olvastad már?

Forrás: ET Online
Fotó: Getty Images