Beyoncé új albumával a stílusban is új fejezetet nyitott

2022. augusztus 04.
A rajongók már biztosan – többször is – végighallgatták Beyoncé hetedik stúdióalbumát, de azoknak is lehet, hogy van már kedvenc dala a Renaissance-ról, akiknek nem az énekesnő a kedvenc előadója. Addig is azonban, míg a háromrészes zenei trilógia következő epizódjára várunk (és reménykedünk benne, hogy legalább az egyik vizuális album lesz), gyönyörködhetünk azokban a ruhákban és képekben, amiket Beyoncé eddig megosztott a közösségi oldalán.

Ha végignézzük azokat a képeket, amiket a Renaissance album megjelenése óta Beyoncé közzétett, nyilvánvaló, hogy az énekesnő új korszakot nyitott nemcsak a zenéjében, de a stílusában is. Sőt, magán az albumon is elejtett már olyan neveket, mint a Chanel, Versace, Balenciaga vagy éppen a Telfar. A zenei albumhoz kapcsolódó képi világ pedig egyértelműen a Schiaparelli, Mugler vagy Gucci nyolcvanas-kilencvenes években látott kísérletező és sajátos látványvilágára reflektál. Mutatjuk a legjobbakat!

A weboldalán látható egyik képen Beyoncé valami sötét, szirupos italt tart a kezében, miközben keresztbe tett lábbal ül egy egyedi, fém mellrésszel készült Thierry Mugler ruhában. Apró napszemüvegét az orra hegyére tolta és egy pisztolymarkolatú mikrofon fekszik lazán mellette a vörös bársonypuffon. A lehető legflegmábban néz a fényképezőgépbe. 

beyonce-renassaince-stilus

A következő fotón egy Alaïa ruhában istennőként lebeg. Egy másik Alaïa kreációban – egy fekete, a lábán hatalmas szőrmében végződő csipke kezeslábasban – széles terpeszben ül nagyon szexin. 

beyonce-renassaince-stilus

A stílusfelvonulásnak ezzel nincs vége. Van olyan kép, amin fekete lakk platformcipőben és fekete bőr fűzős, kúp alakú mellrésszel sokkoló ruhában mászik fel a vörös lépcsőkön – ez a Schiaparelli divatház kreációja. Ez egyértelműen Madonna tölténymelltartóit és az 1950-es évek ruhamelleit juttatja eszünkbe. De akkor ott van még a szarv alakú melltartórészben végződő body is, ami se nem praktikus, se nem hordható (képzeljük el, ahogy valaki egy tömött bárban utat tör magának vele), viszont Beyoncé új stílusirányzatába teljesen jól illik. 

beyonce-renassaince-stilus

Ha már a melleknél tartunk: Beyoncé egy ezüst Gucci ruhában ül egy diszkógömb mellett, miközben a lazán leomló, függönyszerű kelme csak az egyik mellét takarja. A keze pont annyit takar a másik melléből, hogy az Instagram cenzúráján még átcsússzon a kép. A csillogó ezüst rúzs és ékszerek túlragyogják még a diszkógömböt is, megmutatva, ki az igazi királynő. 

beyonce-renassaince-stilus

Nem téved, aki ezek után úgy gondolja, hogy Beyoncé beállt a női mell felszabadításáért küzdő mozgalom mellé az új albumával: a weboldalán akár Alien Superstar mellbimbótapaszt is vehetünk, amíg a készlet tart. 

Az átlagember persze valószínűleg soha nem húz magára Mugler, Schiaparelli vagy Gucci ruhát (nemhogy tölténymelltartósat), de ettől még az albumot hallgatva úgy érezhetjük, mi is egy jobb helyen vagyunk, miközben tánc közben átéljük az újjászületést.

Forrás: The Cut, Harper’s Bazaar, Telegraph Fotó: Instagram, Beyonce.com

Olvass tovább!