Sydney Sweeney nem keres eleget ahhoz, hogy szabadságra menjen

2022. augusztus 08.
Nem minden színész keres annyit, mint amennyit gondolnánk. Sydney Sweeney azt mondta egy friss interjúban, hogy egyszerűen nem kap annyi pénzt, hogy egy kis szünetet tartson a filmezésben.

Az Emmy-díjra jelölt színész olyan sorozatokban szerepelt, mint az Eufória és A Fehér Lótusz, lassan de biztosan helyet követelve magának Hollywood A-listás hírességei között. A filmes álomgyárban sem olyan az élet azonban ma már, mint a nyolcvanas-kilencvenes években. „Nincs senki, aki támogatna engem, nincs senki, akihez fordulhatnék, hogy segítsen kifizetni a számláimat vagy segítséget nyújtson – mondta Sydney Sweeney. – Nem fizetik már úgy a színészeket, ahogy korábban, a streamingszolgáltatókkal pedig nem lehet jól kijönni.”

sydney-sweeney-fizetes

„Vannak néhányan, akik jól keresnek, de a fiatalokkal más a helyzet. Én 5 százalékot adok az ügyvédemnek, 10 százalék megy az ügynökömhöz, 3 százalék körüli összeg pedig az üzleti ügyeimet vezető menedzserhez. Emellett fizetem a sajtósomat minden hónapban, ami több, mint a jelzáloghitelem.”

Kathryn Arnold producer szerint Sydney Sweeney élethelyezete nem egyedi a hollywoodi színészek között. „Minden a 2000-es években kezdődött, amikor a reality tévék megjelentek, és olyan műsorok születtek, mint A nagy Ő és a Survivor – mondta Arnold. – A megírt tévéműsorok harmada ment a kukába, a helyüket pedig ezek foglalták el. Ezzel rengeteg színész dobhatta a sutba a karrierjét.”

A teret tovább szűkítette, hogy olyan nagy sztárok is a tévéhez igazoltak a széles vászonról, mint Glenn Close vagy Julia Roberts. Ezzel párhuzamosan a sorozatok költségvetését jelentősen csökkentették, így az egy epizódért kapott fizetések is kisebbek lettek. 

A stúdiók a kipróbált neveket keresik a produkciókhoz, így egyre több ajtó zárul be a kevésbé ismert színészek előtt. Sydney Sweeney-nek szerencséje van, ő egyre inkább az első csoportba tartozónak mondhatja magát.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!