Victoria Beckham divatcége óriási adósságot halmozott fel

2022. augusztus 16.
Victoria Beckham 2008-ban indította el a nevével fémjelzett ruhamárkáját, saját szépségápolási vonalát pedig 2019-ben dobta piacra.

A Mirror brit lap értesülése szerint Victoria Beckham divatbirodalma az elmúlt években 54 millió fontnyi (több mint 25 milliárd forintnyi) adósságot halmozott fel. Tette mindezt úgy, hogy a márka egy egyszerű pulóvere is 500 fontot, azaz több mint 232 ezer forintot kóstál.

Victoria Beckham azaz Posh Spice

Információk szerint Beckham divatmárkája és új sminkcége 2020-ban 6,6 millió fontot veszített, ezt követően 2019-ben pedig 15,6 millió fontos adósságot halmozott fel. Mint ahogy sok más vállalat esetében, Victoria Beckham divatbirodalmának bevételeire is a Covid–19 világjárvány kitörése volt negatív hatással. A lap jelentése szerint a Victoria Beckham Holdings csoport teljes bevétele 2019-ről 2020-ra 6 százalékkal csökkent, így 38,3 millió fontról 36,1 millió fontra esett vissza.

A Mirror cikkére Victoria Beckham szóvivője is reagált, és megerősítette a szóban forgó adatokat.

„A cégcsoport gyorsan reagált a világjárvány hatásaira, ellenőrizte készpénzállományát és azokat a kiadásait, amik a működési veszteség jelentős, 57 százalékos csökkenéséhez vezettek. Köszönhetően az egész üzletágban elért költséghatékonysági intézkedéseknek és az üzleti modell újrakalibrálásának, elértük, hogy az üzlet hosszabb távon is fenntartható legyen” – írták.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!