Így fog kinézni II. Erzsébet temetése

2022. szeptember 15.
Száz királyi tengerészgyalogos viszi majd a koporsót és két percre néma csendbe borul Nagy-Britannia – ezek a legfontosabb részletek II. Erzsébet temetéséről.

Szeptember 19-én helyezik örök nyugalomba II. Erzsébetet egy nagyszabású szertartás keretében, amiről most további részletek derültek ki. A királynő koporsóját közel száz királyi tengerészgyalogos viszi majd útján, és 2000 fontos vezető utazik majd az országba leróni a tiszteletét – a világ minden tájáról.

II. Erzsébet királyné megszorításokkal spórol

III. Károly és a királyi család többi tagja közvetlenül a koporsó mögött fog vonulni, miközben együtt elhagyják majd a Westminster-apátságot, ahol II. Erzsébet fel van ravatalozva. A király vezeti majd a 200 zenészből álló zenekart, III. Károlyt pedig szorosan követik majd a királynő unokái. A koporsót egy 123 éves fegyverszállítón viszik majd – ezt fogják vontatni a tengerészgyalogosok, követve a Viktória királynő idejében megszülető hagyományt.

A nyilvános szertartás a Szent György-kápolnában, a Windsor-kastélyban lesz megtartva délután 4-kor, majd 7.30-kor egy privát ceremónia is lesz, amin már csak a közeli hozzátartozók vehetnek részt. A szertartás végén kétperces néma csenddel emlékeznek meg az uralkodóról, majd zárásként meghallgatják a himnuszt.

II. Erzsébetet szeretett férje, Fülöp mellé temetik a Szent György-kápolnában – ehhez Fülöp testét is odaszállítják, hogy az uralkodó páros végre újra egyesülhessen a halálban.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!