Lana Del Rey-kurzus indul a New York-i Egyetemen

2022. szeptember 21.
A hallgatók a jövő hónaptól kezdve tanulmányozhatják a melankolikus számairól ismert amerikai énekesnő munkásságát.

A New York-i Egyetem Lana del Rey tematikájú kurzust indít azzal a céllal, hogy a tanulók az ikonikus énekes-dalszerző társadalmi mozgalmakkal való kapcsolatát vizsgálhassák. A Témák a rögzített zenében: Lana Del Rey címmel induló órát egy ismert író-újságíró, Kathy Iandoli fogja tartani, aki dolgozott már a The Guardiannek, a Rolling Stone-nak, a Playboynak, a Cosmopolitan magazinnak és a Vice-nak is. A kurzus az énekesnő feminizmushoz való viszonyát és zenei hatásait fogja boncolgatni, olyan mozgalmakat érintve, mint a Black Lives Matter, a Me Too és a Times Up.

lana-del-rey-kurzus-new-york-egyetem

„Elragadó látványvilágával, valamint a mentális egészségre, a mérgező, sérült szerelemről szóló történetekkel kapcsolatos tematikus figyelmével Del Rey új platformot biztosított a művészek számára ahhoz, hogy olyan »antipop« alkotásokat hozzanak létre, amelyek a hajdani rágóguminak minősített mainstreamben élhettek” – áll a hatszoros Grammy-díjra jelölt énekesnőről szóló kurzus leírásában, utalva a „rágógumi pop” kifejezésre, ami a rock and roll és a popzene fülbemászó és vidám stílusú, fiataloknak szóló műfaját jelenti.

A kurzus oktatója, Iandoli úgy fogalmazott, hogy az énekesnő egy bonyolult popsztár, aki nagyon tud rezonálni a rajongóival, a „zenéjén keresztül megváltoztatta a barokk pop és még pontosabban a »sad girl pop« paramétereit, bővítve az időnként vitatott és kihívásokkal teli témát.”

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!