Taylor Swift-képzés indul a New York Egyetemen

2022. február 18.
Az elmúlt 15 évben Taylor Swift időről időre bebizonyította, hogy ő a zeneipar egyik legnagyobb tehetsége, és még ennél is több: az önmagunkért és a nőkért való kiállás szószólója. Utóbbiak miatt indít a New York Egyetem Clive Davis Zenei Intézete kurzust, mely kitér az énekesnő még mindig alakuló életművének minden részletére.

A New York Egyetem új kurzusán az egyetem volt diákja, a Rolling Stone magazin újságírója, Brittany Spanos tanít majd, aki évek óta követi és tanulmányozza Taylor Swift életútját és munkásságát. Sőt, az ő ötlete volt maga a Taylor Swift-kurzus is. „Persze, Taylor Swift rajongója, ugyanakkor érti, hogyan alakítja a kortárs popkultúrát az énekesnő, és segíthet, hogy a hallgatók sokkal mélyebben megértsék őt és a zenéjét a nemi szerepek, feminizmus, rassz, társadalmi osztályok és más identitáskategóriák szemüvegén keresztül” – mondta a tanszék vezetője, Spanos korábbi professzora, Jason King a Varietynek.

taylor-swift-kurzus

Mint minden nemzetközi szupersztárnak, Taylor Swiftnek is hatalmas rajongótábora van (ők a Swiftie-k), ahogy ellentábora is. A kurzus mindkét nézőpontot megvizsgálja, „mélyrehatóan lebontja mind a Taylor Swifthez fűződő rokonszenv és ellenérzések részleteit is a zenéjén és a nyilvános megnyilatkozásain keresztül”, áll a kurzus tájékoztatójában. A diákok azt is megismerhetik, hogyan inspirálták más pop- és countryszerzők Swiftet, hogyan maradt az énekesnő sikeres a zene változó közegében, és milyen szerepet játszott a karrierjében a fehér tinilány mivolta. 

Arról még nem adtak tájékoztatást, vajon maga Taylor Swift részt vesz-e vendégoktatóként a róla szóló órákon, de meghívást kapott. 

Forrás: Variety Fotó: Getty Images

Olvass tovább!