Az Instagram csúnyán megbüntette Kanye Westet antiszemita posztja miatt

2022. október 09.
A Meta közösségi alapelveket ellenőrző algoritmusai antiszemitának ítélték Kanye West megnyilvánulását, ezért korlátozták a botrányos sztár fiókját.

Korlátozták az énekes profilját és törölték néhány posztját is, miután a Meta úgy ítélte, hogy Kanye West antiszemita tartalmat posztolt. A Meta egyelőre egyébként nem erősítette meg az esetet, de a CNN és az NBC News is úgy értesült, hogy keményen megbüntették az utóbbi időszakban leginkább botrányairól híres rappert.

kanye-west-instagram-letiltas-antiszemita

Az azóta már törölt posztban West egy screenshotot osztott meg, amiben a szintén rapper Diddyvel csetel, és állítólag arról beszélnek, hogy Diddyt „a zsidók irányítják”. Kanye West a leírásban a „Jézus is zsidó” szavakkal kommentelte a képet. Az Amerikai Zsidók Bizottsága (American Jewish Committee – AJC) nyilvánosan is kifejezte ellenérzéseit West felé, jelezve, hogy a rapper olyan antiszemita sztereotípiákra utalt, mint a zsidókhoz asszociált hatalom és kontroll.

Fiókja korlátozása után West újra visszatért az általa már rég nem használt Twitterre, ahol Elon Musk személyesen üdvözölte őt. Korábban egyébként történt már hasonló eset a rapperrel.

Kanye West az elmúlt időszakban legutóbb bizarr, fehér fajvédő felirattal ellátott ruhadarabjaival került be a hírekbe, és az is nagy port kavart, amikor durván nekiesett a Vogue-os szerkesztőnek, aki kritizálta őt a White Lives Matter feliratú pólója miatt.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!