Julia Roberts születésekor szülei helyett Martin Luther King fizette ki a kórházi számlát

2022. október 31.
A polgárjogi mozgalom vezetője és felesége segítette ki a színésznő szüleit, amikor nem tudták kifizetni a kórházi ellátás költségeit.

A CBS News újságírója, Gayle King még szeptemberben készített interjút Julia Robertsszel, ám a beszélgetés csak most kezdett el viharosan terjedni a világhálón. A sztár ugyanis arról mesélt az őt kérdező riporternek, hogy a polgárjogi aktivista Martin Luther King és felesége, a szintén civil jogvédő Coretta Scott King segítették ki anyagilag Roberts édesanyját és édesapját, amikor nem tudták kifizetni a kórházi számlát a színésznő születésekor.

julia-roberts-szuletes-martin-luther-king-korhazi-szamla

„A King család fizette ki a kórházi számlámat… Martin Luther King és Coretta – mondta Julia Roberts, és hozzátette: – Kisegítettek minket az elakadásból.” A történethez hozzátartozik, hogy a színésznő születése előtt szülei, Walter és Betty Lou Roberts egy íróknak és színészeknek szóló workshopot vezettek Atlantában, és szívesen látták Martin Luther King gyerekeit is annak ellenére, hogy akkoriban a fekete gyerekeknek nem engedték, hogy fehér gyerekekkel együtt járjanak iskolába.

„Egy nap Coretta Scott King felhívta anyámat, és megkérdezte, hogy a gyerekei beiratkozhatnak-e az iskolába, mert nehezen találnak olyan helyet, ahol befogadnák őket, és anyám azt mondta, hogy »természetesen, gyertek«” – mesélte a színésznő, aki elárulta, hogy miután a King gyerekek csatlakoztak az intézményhez, a két család összebarátkozott. Ám nem sokkal ezután a Ku Klux Klan egyik tagja felrobbantott egy autót az iskola előtt. A terrorista azzal indokolta tettét, hogy Martin Luther King elsőszülött gyermekét, Yolandát kiválasztották egy olyan szerepre, ahol egy fehér társa szerelmét kellett alakítania.

Forrás: Insider, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!