Katalin hercegné II. Erzsébet ékszereit viselve tisztelgett a királynő emléke előtt

2022. november 14.
Nem ez az első alkalom, hogy a hercegné a szeptemberben elhunyt uralkodó ékszereit viseli.

Két hónappal II. Erzsébet halála után Katalin hercegné az egykori uralkodó személyes ékszergyűjteményéből választott magának kiegészítőt az első világháborút lezáró fegyverszünet aláírásának emléknapja alkalmából. A walesi hercegnő november 12-én a londoni Royal Albert Hallban emlékezett meg a nyugati fronton dúló harcok végéről Vilmos herceg és Károly király oldalán.

katalin-hercegne-ii-erzsebet-ekszer

Katalin az ünnep alkalmából egy teljesen fekete összeállítást viselt II. Erzsébet bahreini gyöngy fülbevalóival és egy négysoros gyöngyös nyaklánccal, amelynek egy gyémánt ragyog a közepén. Az egykori uralkodó egy 1983-as bangladesi állami banketten viselte először a nyakéket, a fülbevalót pedig az 1947-ben tartott esküvőjének alkalmából ajándékozták a királynőnek.

katalin-hercegne-ii-erzsebet-ekszer

Nem ez az első alkalom, hogy Katalin hercegné a családi és történelmi örökség darabjai közül választott kiegészítőt magának. 2021-ben Fülöp herceg, majd idén II. Erzsébet temetésén is ebben az ékszerszettben tisztelgett a királyi pár emléke előtt, és a királynő júniusi platinajubileumán is ebben a fülbevalóban jelent meg.

Forrás: E! Online, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!