Katalin hercegné hordja II. Erzsébet gigantikus gyémánt nyakláncát

2022. augusztus 02.
Nem is lehet kérdéses, hogy Vilmos felesége nagyon közel állhat a királynő szívéhez, hiszen még a legdrágább ékszerét is kölcsönadja Cambridge hercegnéjének.

Aki aktívan követi a brit uralkodói ház életét, jól tudja, hogy a család nőtagjai különös odafigyeléssel válogatják ki a nyilvános eseményeken viselt ruháikat és kiegészítőiket is. Sőt valójában a legtöbbször olyan ékszereket hordanak, amelyeknek a története tulajdonképpen évtizedekre nyúlik vissza. Ilyen például az a páratlan szépségű gyémánt nyaklánc is, amit többször is láthattunk már Katalin hercegné nyakában is.

II. Erzsébet nyaklánca

Ugyanis ezt a 66 millió fontot érő modellt eredetileg II. Erzsébet királynő kapta nászajándékba az indiai Haidarábád nizámjától, amikor 1947-ben hozzáment Fülöphöz. Így tehát még hercegnőként került a birtokába ez a különleges darab, méghozzá egy olyan ember jóvoltából, akit akkoriban a világ egyik leggazdagabb emberének tartottak. Sőt! Ma ezt a nyakláncot tartják a legdrágább ékszernek a királyi családok történetében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

A bennfentesek azt mondják, a nizám Erzsébet esküvője előtt azt mondta a Cartier-nek, engedjék meg a menyasszonynak, hogy szabadon választhasson a gyűjteményükből – aki végül egy virágos brossokkal díszített tiara és a már említett nyaklánc mellett tette le a voksát. Az utóbbiban örökítették meg több portréján is, például 1952-ben is, a trónra lépése után. Ebből a Dorothy Wilding-fotósorozatból még bélyeget is készítettek.

II. Erzsébet portréja

II. Erzsébet ma már előszeretettel adja kölcsön ezt az értékes kiegészítőt unokája, Vilmos herceg feleségének. Természetesen szó sincs arról, hogy Katalin hercegné bármilyen alkalomra elkérhetné ezt a gyémántokkal ékesített platinamodellt, hiszen kizárólag különleges alkalmakra veheti fel – a mindennapokban egyáltalán nem.

Katalin hercegné

Forrás: Express.co.uk. Fotó: Getty Images

Katalin hercegné kedvenc cipője kevésbé extravagáns: