Hevesi Kriszta szerint 5 évre szóló házasságokat kéne kötnünk

2022. december 12.
Az RTL+ Amit tudni akarsz a szexről dokumentumsorozatának legújabb részében a monogámia került terítékre, ezzel kapcsolatban osztotta meg véleményét Hevesi Kriszta.

A szexuálpszichológus szerint a házasság intézménye remek dolog, de nem a 21. századi ember élethosszára tervezték. „Lehet, hogy jobb lenne, ha csak 5 évre köttetnénk. És minden 5. év után pedig újra alá kell írnunk, hogy elköteleződünk. Akkor lehet, hogy mi is egy kicsit jobban csipkednénk magunkat. Jobban igyekeznénk a másik kedvében járni. Vagy legyünk visszafogottabbak, és mondjuk: minimum lenne egy jó kampányévünk” – mondta Hevesi Krisztina a műsorban.

 

A szexuálpszichológus érveit alátámasztják a válási statisztikák is, Magyarországon majdnem minden házasság válással végződik. A statisztikák szerint egy átlagos házasság mostanában 14 évig tart. Hevesi Krisztina szerint ennek az egyik oka az lehet, hogy ma már „túl sokáig élünk”, egy 50 évre tervezett házassághoz sokkal nehezebb kijelenteni, hogy soha többé nem leszünk senki mással.

Forrás: nlc.hu

Ezt már olvastad?