3 szabály, amit be kell tartanotok a boldog házasságért

2022. december 09.
Nincs tuti recept a boldog házasságra, vannak azonban dolgok, amikre biztosan nem árt odafigyelni. Három nagyon fontos aranyszabályt hoztunk!

1. Töltsetek együtt időt

És most nem arra gondolunk, amikor otthon egymás mellett ülve a telefonotokat nyomkodjátok! Az együtt töltött minőségi idő kulcsfontosságú minden emberi kapcsolatban: ilyenkor találjuk meg újra és újra a kapcsolódási lehetőségeket, kiszakadunk a hétköznapok mókuskerekéből és újra elmélyíthetjük a kommunikációt. A közösen megélt élmények fokozzák a kötődést, ráadásul lehetőségünk nyílik különböző élethelyzetekben „újratalálkozni” a másikkal, ami kifejezetten felfrissítheti a házasságot!

boldog-hazassag-harom-szabaly

2. De legyetek külön is

Talán ellentmondásosnak tűnhet az előző pont után, azonban a kulcs itt is az egyensúlyban rejlik. Ha minden pillanatot együtt töltünk, elveszik a varázs, a vágyakozás, ráadásul nem tudunk új ingereket vinni a házasságba. Nagyon jó, ha mindkét félnek megvannak a külön hobbijai, legyen szó sportról vagy szabadidős tevékenységről, és akár azokról a barátokról, akik csak hozzájuk kötődnek. Így új élményekkel térünk majd haza, amiket házastársunkkal is megoszthatunk.

3. Professzionális problémamegoldás

A jó kommunikáció elengedhetetlen, de sajnos nem biztos, hogy minden problémát meg tudunk majd beszélni. Ilyenkor fontos, hogy ne (kizárólag) a barátaink és rokonaink tanácsát kérjük ki, hiszen ők nem tudnak teljesen pártatlanok maradni. A legjobb, ha valóban súlyos problémák megoldásához szakértői segítséget kérünk, legyen az párkapcsolati coach vagy terapeuta. Ne szégyelljük, ha segítségre van szükségünk, hiszen ilyenkor a házasságunk érdekében cselekszünk.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!