Billie Eilish évekig bántalmazó kapcsolatban élt a saját testével

2023. január 06.
A 21 éves énekesnő a Vogue címlapsztárjaként adott interjút a magazinnak, amelyben a testképével való küzdelmes kapcsolatáról mesélt.

„A tinédzser éveim alatt, amikor utáltam magam, ami főként a testem iránti haragomból fakadt és abból, hogy mennyire mérges voltam, mennyi fájdalmat okozott nekem, és mennyit vesztettem amiatt, ami vele történt” – mondta Billie Eilish egy korábbi csípősérülésre utalva, ami miatt nem folytathatta táncos karrierjét.

billie-eilish-bantalmazo-kapcsolat

„Úgy éreztem, hogy a testem éveken át gaslightingolt” – tette hozzá a Grammy-díjas énekesnő. A gaslighting (magyar kifejezéssel gázlángeffektus) azt jelenti, amikor valaki súlyos érzelmi, mentális bántalmazást követ el egy másik fél ellen azzal, hogy megkérdőjelezi, érvényteleníti annak valóságát. A sztár azt mondta, hogy jellegzetes, bő ruháit használta páncélként a testszégyenítés ellen: „Mit gondolsz, miért öltözködöm évek óta úgy, ahogy?”

billie-eilish-bantalmazo-kapcsolat

Billie Eilish a 2022-es Met-gálán

Eilish szerencsére azóta már többször is ki mert lépni a komfortzónájából. A 2021-es Me-gálán egy Oscar de la Renta ruhában jelent meg, amely kiemelte testi adottságait, a tavalyin szintén egy testhezálló Gucci ruhát viselt, 21. születésnapját pedig szexi Mikulásnak öltözve ünnepelte.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!