Kannibálszex-botránya óta először szólalt meg Armie Hammer

2023. február 05.
2021-ben robbant ki a botrány Armie Hammer körül: először csak bizarr kannibálszex-fantáziáira derült fény, aztán nemi erőszakkal is megvádolták őt. A Szólíts a neveden színésze két év után először adott interjút, amiben reflektált az elmúlt időszak történéseire.
armie-hammer-kannibal-szex-bun

Először „csak” bizarr szexfantáziáival kavart port, később volt barátnője nemi erőszakkal vádolta meg Armie Hammert. A színész körül januárban robbant ki az első botrány, amikor egy Twitter-felhasználó olyan üzenetrészleteket hozott nyilvánosságra, amelyekben állítólag Armie Hammer írta le bizarr szexuális fantáziáit. Az üzenetekben a színész a többi között arról írt, hogy miként erőszakolná meg és tenné rabszolgájává a címzettet, de olyan is volt, amiben konkrétan kannibálnak vallotta magát.

2021 márciusában aztán egy virtuális sajtótájékoztatón előállt Hammer egyik volt barátnője, Efrosina Angelova is, aki elmondta, hogy a négyéves kapcsolatuk során a színész mentálisan, érzelmileg, valamint szexuálisan bántalmazta őt, és konkrétan meg is erőszakolta. Az Effie néven nyilatkozó nő azt is pontosan felidézte, hogy mikor került sor a nemi erőszakra: 20 éves volt, amikor 2017. április 24-én Hammer négy órán keresztül erőszakolta, miközben újra és újra a falhoz verte a fejét.

A botrány azonnal derékba törte Armie Hammer karrierjét, aki az elmúlt két évben a nyilvánosságtól elvonulva élt – állítólag a Kajmán-szigeteken. Két év után most először interjút adott a színész: az Air Mailnek reflektált a körülötte kialakult szexbtorányra és az általa átélt abúzusról is mesélt. Elmondta, hogy 13 éves korában egy lelkész molesztálta őt, szerinte ebből a traumából eredeztethető a BDSM iránti vonzalma. Azt mondta, ez a kiszolgáltatottság arra késztette őt, hogy a szexben mindig domináns legyen, és azt is hozzátette, hogy az Angelovával való együttléte nem nemi erőszak volt, hanem úgynevezett „consensual non consent” játék, vagyis előre megbeszélték, hogy mi fog történni, és az aktus során már csak eljátszották az erőszakot.

Hammer azt is elmondta, hogy a botrány teljesen tönkretette őt érzelmileg és 2021-ben öngyilkosságot kísérelt meg: kiúszott a tengerre, arra várva, hogy megfulladjon vagy megtámadja egy cápa, végül azonban a gyerekeire gondolva mégis visszaúszott a partra.

Armie Hammer egyébként 2021 nyarán elvonóra ment szex-, alkohol- és drogproblémái miatt. A friss interjúban azt mondta, most már sokkal kiegyensúlyozottabb, és szeretne jobban gondoskodni magáról, sőt, azt is elmesélte, hogy Robert Downey Jr. segítette a gyógyulás útján. A hollywoodi visszatérés kapcsán azonban borúlátóan fogalmazott: Hammer szerint senki nem akarja alkalmazni őt, ami szerinte abból a mérgező kultúrából fakad, ami azonnal „eltörli” azokat az embereket, akik hibáznak. Szerinte nincs lehetőség a rehabilitációra, egyetlen hiba is elég, hogy az embert örökre elássák.

Forrás: People, Fotó: Getty Images