Bruce Willis felesége szívhez szóló bejegyzésben mesélt férje ápolásáról

2023. március 01.
A demenciától szenvedő Bruce Willis a legjobb szakértői ellátásban részesül, köszönhetően felesége, Emma Heming Willis erőfeszítéseinek.
Bruce Willis felesége szívhez szóló bejegyzésben mesélt férje ápolásáról

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Bruce Willisnél frontotemporális demenciát diagnosztizáltak, egy ritka betegséget, amely egyéb problémák mellett a beszéd- és beszédértési képességet is befolyásolja. A színész felesége, a 44 éves Emma minap egy szívhez szóló Instagram-posztban mutatta be követőinek azt a demencia-specialistát, akinek segítségével próbálja férjét minél szakszerűbben ellátni.

„Hálás vagyok, hogy lehetőségem van együtt dolgozni Teepa Snow-val, aki rengeteg tanáccsal látott el a demencia ápolásával kapcsolatban. Ő rendkívül szeretetteljes, és együttérző, valamint a szakterület képzett szakembere, aki rengeteg empátiával segít engem. Egy igazi ajándék” – írta Emma. Majd követőivel megosztott egy olyan linket, amelyre kattintva kifejezetten a demenciával és az ápolásával kapcsolatos tippek és tanácsok érhetők el.

Alig volt egy éve, hogy Bruce Willist afáziával diagnosztizálták – és a 67 éves filmcsillag emiatt be is fejezte színészi karrierjét –, amikor kiderült, hogy a színésznek frontotemporális demenciája (FTD) is van, egy agyi rendellenessége, ami a homloklebenyt és a halántéklebenyt érinti. Bruce Willist a felesége, Emma segíti a mindennapokban, akitől két lánya is született, a 10 éves Mabel és a 8 éves Evelyn. 

Fotó: Getty Images