Bruce Willis visszavonul, afáziával küzd

2022. március 31.
Demi Moore tette közzé Instagram-oldalán, hogy Bruce Willis egészségügyi problémái miatt visszavonul a filmezéstől.

Már március elején felröppentek a hírek azzal kapcsolatban, hogy Bruce Willis memóriavesztéssel küzd, és komoly egészségügyi problémái vannak, ám a család eddig nem erősítette meg a híreket. Most azonban Demi Moore tette közzé Instagram-oldalán, hogy Bruce Willis visszavonul a filmezéstől, mert afáziával küzd, ami hatással van a szellemi képességeire is.

bruce-willis-afazia-visszavonulas

„Mint Bruce támaszai, a családja, szeretnénk, ha tudnátok, hogy szeretett Bruce-unknak egészségügyi problémái vannak, most diagnosztizálták nála az afáziát, ami hatással van kognitív képességeire is” – írta Demi Moore, Bruce Willis első felesége, akivel három felnőtt gyermeke van, Rumer, Scout és Tallulah Willis. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

„Mindezek miatt Bruce befejezi karrierjét, ami oly sokat jelentett neki – folytatta Demi Moore, hozzátéve, hogy ez egy nagyon nehéz időszak a családjuknak, és hálásak a környezetükben élők szeretetéért, támogatásáért. – Erős családként kelünk át ezen is együtt, és szeretnénk bevonni ebbe a rajongóit is, mert tudjuk, ez pont olyan sokat jelent nekik, mint neki” – tette hozzá a színésznő, akivel Bruce Willisnek válásuk után is baráti maradt a kapcsolatuk, együtt töltötték családjaikkal például a koronavírus miatti karantént is régi közös otthonukban.

Az afázia összefoglaló elnevezése mindazon nyelvi zavaroknak, amelyek az agy különböző okból bekövetkező sérüléseinek (agyi érkatasztrófa, tumor, traumatikus agysérülés, degeneratív betegségek) következtében jönnek létre, és a már kialakult nyelvi képességet érintik. Azt egyelőre nem közölték, Bruce Willis esetében mi okozza az afáziát, milyen betegség áll a hátterében.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!