Királyi címet kaptak Harry és Meghan gyerekei

2023. március 09.
Sokan nem értenek egyet azzal a döntéssel, hogy Archie és Lilibet királyi címet kaptak annak ellenére, hogy szüleik kiléptek a brit uralkodói családból.
Királyi címet kaptak Harry és Meghan gyerekei

Szerdán hercegnőként hivatkozott Lilibetre Meghan és Harry képviselője, amikor bejelentette, hogy nemrég megkeresztelték a most 21 hónapos kislányt.

A People magazin értesülései szerint a királyi család hivatalos weboldalán nemsokára frissíti a testvérek címeit, és Archie hercegként, valamint Lilibet hercegnőként fognak hivatkozni rájuk. A lap arról is beszámolt, hogy a címeket nem fogják a hétköznapokban is használni, csak formális körülmények között.

Meghan és Harry gyerekei annak köszönhetően kaptak királyi címet, hogy II. Erzsébet 2022 szeptemberében bekövetkezett halálakor Károly vette át a trónt: egy 1917-ben megállapított szabály szerint ugyanis az uralkodó fiainak unokái a közvetlen apai ágon (kivéve a walesi herceg legidősebb fiának legidősebb élő fiát) hercegi és hercegnői címben részesülnek. Archie és Lilibet születésükkor még azért nem kapták meg a címet, mert ekkor az uralkodó II. Erzsébet királynő dédunokái voltak.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images