Meddőségi vizsgálatra kötelezhették Katalin hercegnét

2023. március 29.
Állítólag a királyi családban bevett gyakorlat szerint a jelenlegi walesi hercegnén, Katalin hercegnén is elvégezték a termékenységi vizsgálatot.
Kate Middleton Szent Patrik napján

Nemsokára 12. házassági évfordulóját ünnepli Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné. A pár 2001-ben az egyetemen ismerkedett meg egymással, ahol sokáig barátok voltak, de végül szerelem alakult ki köztük. Bár 2007-ben egy rövid időre mosolyszünetet tartottak, sikerült elsimítani a nézeteltéréseiket és azóta boldog házasságban élnek három gyerekükkel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel.

Azonban ahhoz, hogy mindez létrejöhessen, Katalin hercegnének meddőségi vizsgálaton kellett részt vennie esküvője előtt, legalábbis Tom Quinn, a Gilded Youth: A History of Growing Up in the Royal Family: From the Tudors to the Cambridges című könyv írója szerint. Quinn leírja, hogy a királyi család érdeke az, hogy a családtagok nemzőképes partnerekkel házasodjanak, így ha Kate-nek valamilyen termékenységi problémája lett volna, valószínűleg akadályokba ütközött volna a házasság létrejötte. Az író azt is felfedte, hogy a néhai Diana hercegnővel való beszélgetéseiből kiderült, hogy őt magát is alávetették ilyen vizsgálatoknak

Diana hercegné, fia Vilmos herceg és Katalin hercegné

Diana hercegné, fia Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos herceg édesanyja arról panaszkodott az írónak, hogy az egyszerű, egészségügyi vizsgálatnak mondott tesztekről számára is csak később derült ki, hogy valójában termékenységi vizsgálat volt, amit a tudta nélkül hajtottak végre rajta.

Forrás: marieclaire.co.uk, Fotó: Getty Images