Johnny Depp új filmjével indul a 2023-as Cannes-i filmfesztivál

2023. április 15.
A Maïwenn által rendezett Jeanne du Barry című film nyitja meg május 16-án a 76. cannes-i filmfesztivált. Az Oscar-díjra jelölt színészt 2018 óta nem láttuk mozifilmben, most XV. Lajosként tér vissza a filmvászonra.
Johnny Depp új filmjével indul a 2023-as cannes-i filmfesztivál

A 18. században játszódó produkciót tavaly nyáron forgatták Franciaországban, többek között a Versailles-i kastélyban és Párizs környékén. A francia rendező, forgatókönyvíró és színésznő, Maïwenn (Polisse, Az én szerelmem) rendezője és egyben főszereplője is a filmnek. A történet az 59 évig uralkodó francia király és Madamme du Barry kapcsolatát mutatja be. Jeanne du Barry az egyik leghíresebb francia kurtizán volt, aki XV. Lajos király hírhedt szeretőjeként vált ismertté. Johnny Depp mellett a filmben szerepet vállalt Pierre Richard (Magas, szőke férfi felemás cipőben, Álmodni mindig lehet) és Noémie Lvovsky (A kis Nicolas és az elveszett kincs, Hogyan legyél jó feleség?) is. 

A fesztivál egyelőre nem pontosította, hogy a francia kosztümös dráma a versenyprogramban vagy azon kívül mutatkozik be. A világpremiert követően a filmet Franciaországban még aznap bemutatják a mozikban. A rendező korábban már szerepelt a rangos filmfesztiválon 2011-ben a Polisse című filmmel, amely elnyerte a zsűri díját, valamint 2015-ben Az én szerelmem című filmmel, amelyért Emmanuelle Bercot a legjobb színésznőnek járó díjat kapta.

A Jeanne du Barry című filmet a tervek szerint októberben mutatjuk be a mozikban.

Fotó: IMDB