Horányi Juli plágiummal vádolja Rúzsa Magdit – itt tart most a vita

2023. április 17.
Horányi Juli videóban beszélt arról, hogy kísértetiesen nagy hasonlóságot vél felfedezni a Sebzetten klipje és Rúzsa Magdi frissen megjelent Elmegyek klipje között. Magdi szerint azonban Magyarországon gyakran megesik, hogy több klipet ugyanott forgatnak és az ő stábja fenyegetőzhetne perrel Juli „generált cirkusza miatt”.
Rúzsa Magdi

Juli a felvételen bemutatja azokat a részleteket, amik szerinte egy az egyben le lettek másolva. Az énekesnő szerint ez nem lehet a véletlen műve egy olyan kis zenei piacon, mint a magyar. Mindkét klipben van autós visszapillantó tükröt igazító jelenet, bőrkesztyű-húzás, láng és ugyanazon épület is feltűnik.

@horanyijuli Copy-paste-elték a klipem, nagyon ki vagyok akadva! 🤬 #enekesno #enekesnovagyok #horanyijuli #sebzetten #nekedbeeeeee #nokentazeneiparban #kivagyokakadva #durvasztori ♬ eredeti hang - Horányi Juli

A vádakra azóta válaszolt Rúzsa Magdi is, Facebook-üzenet formájában.

Rúzsa Magdi azzal zárta írását, hogy „igyekszik higgadtan, a krisztusi példát követve” reagálni a vádakra: Szerinte Julinak biztos nagyon fontos a dala és sok munkát tett bele, ha ilyen heves érzelmeket váltott ki belőle a hasonlóság, ezért arra kérte a követőit, kattintsanak a klipjére:

Juli igazából nem is Magdit vádolja, videójában arról is szót ejt, hogy lehet, hogy Magdinak egyáltalán nincs köze a kliphez vagy hogy sosem látta a Sebzettent. Azonban a stábja biztosan jól ismerte a klipet – érvel Juli, hiszen mindkettőt ugyanaz a produkciós ügynökség, a Final Productions jegyzi.

Fotó: Marie Claire/Pura Poesia