93 éves lett Clint Eastwood – 5 dolog, amit eddig nem tudtál róla

2023. május 31.
Clint Eastwood filmes karrierje az ’50-es években kezdett felfelé ívelni, és a legendás színész-rendező 93 éves korában sem nagyon készül azt befejezni.
Clint Eastwood

Ma ünnepli 93. születésnapját a hollywoodi legenda, Clint Eastwood. A színész 1930-ban született San Fransiscóban, ahol a középiskola után dolgozott kamionsofőrként, szalmabálázóként is és végül a sereget is megjárta. Leszerelése után kezdett színészi tanulmányokba, amelyek révén először kisebb filmekben és sorozatokban kapott szerepeket, végül a Rawhide című sorozat hozta meg számára az áttörést, ahol egy cowboyt alakított 8 évadon keresztül. A ’60-as években Olaszországba utazott és elkezdődött a spagettiwestern-korszaka, amely olyan filmekkel hozta meg számára a nemzetközi elismerést, mint az Egy maréknyi dollárért és A Jó, a Rossz és a Csúf. A ’70-es évektől kezdve elkezdett a filmrendezésbe is belekóstolni, és ez indította el karrierje második, mai napig aktív, Oscar-díjakkal tűzdelt, főleg rendezésre koncentráló szakaszát. Jöjjön most 5 dolog, amit csak kevesen tudnak róla!

1. 74 évesen, a Millió dolláros bébivel ő volt a legidősebb rendező, aki valaha Oscar-díjat nyert.

Clint Eastwood és Hilary Swank a Millió dolláros bébi győzelmét ünneplik

Clint Eastwood és Hilary Swank a Millió dolláros bébi győzelmét ünneplik

2. Bár filmjeiben gyakran dohányzik, a magánéletében kerüli a füstöt és soha nem gyújt rá.

A Jó, a Rossz és a Csúfban

A Jó, a Rossz és a Csúfban

3. 1973-ban felajánlották neki az Élni és élni hagyni című James Bond-filmben Bond szerepét, de visszautasította, mivel szerinte brit színésznek kell játszania a 007-es ügynököt.

Mi is el tudtuk volna képzelni Bondként - Részlet a Dirty Harry című sorozatból

Mi is el tudtuk volna képzelni Bondként – Részlet a Dirty Harry című sorozatból

4. Marilyn Monroe-tól leste el jellegzetes hangképzési technikáját. Elmondása szerint feltűnt neki a színésznő egyedi, szinte levegős suttogásra hasonlító beszédmódja, és arra gondolt, létrehozza ennek a férfi verzióját. Hát, bejött a terv, az biztos!

A '80-as években, még krumplit cipelve is akcióhősnek tűnik

A ’80-as években, még krumplit cipelve is akcióhősnek tűnik

5. A színésznek 8 gyermeke van 6 édesanyától és kétszer volt házas. A legidősebb gyermeke 69, míg a legfiatalabb 28 éves.

Clint Eastwood, mellette egyik ex-felesége, Dina, valamint volt élettársa, Francis, és jópár gyermeke

Clint Eastwood, mellette egyik exfelesége, Dina, valamint volt élettársa, Francis, és jó pár gyermeke

Forrás: imdb.com    Fotó: Getty Images