György herceg jövője egy hónapon belül el fog dőlni

2023. június 25.
A jövendőbeli király júliusban lesz 10 éves.
György herceg jövője egy hónapon belül el fog dőlni

György herceg a jövő hónapban lesz 10 éves – hihetetlen, de míg a brit trón örököseként való jövőjét már születése előtt megtervezték, addig a tanulmányaival kapcsolatban máig nem született biztos döntés.

Édesapja, Vilmos herceg és nagybátyja, Harry herceg is az Eton College-ban tanult, nem messze a walesi család windsori otthonától. Az Eton College-t vagy egyszerűen csak Eton néven ismert, nemzetközi hírű magániskolát kifejezetten fiú tanulók számára hozták létre. Rengeteg híres ember kezdte annak idején itt a tanulmányait, hosszú idők óta az Etont egy kvázi felkészülési terepnek tartják a politikai pozíciókra. 

Néhány napja több lap is arról számolt be, hogy György herceg a szüleivel együtt ellátogatott Vilmos alma materébe, amiből mindenki arra következtetett, hogy a leendő király néhány év múlva itt fog tovább tanulni. (Az Eton diákjai 13 és 18 év közöttiek, de ahhoz, hogy bekerüljenek az exkluzív bentlakásos iskolába, annak a tanévnek a június 30-ig kell beiratkozniuk, amikor a fiú betölti a 10. életévét, ami kevesebb, mint egy hónap múlva esedékes.)

A kizárólag fiúknak fenntartott bentlakásos iskola 1350 diáknak ad otthont, félévenként 20 000 dollárba kerül, és már a beiratkozásért is 500 dollárt kell kifizetni. György jelenleg a Lambrook Schoolba jár kisebb testvéreivel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel együtt – és 13 éves koráig még biztosan az iskola tanulója marad. Hogy merre folytatja tovább 13 éves kora után? Néhány hét múlva el fog dőlni!

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images