Harry herceg reagált a valódi apja kilétét firtató kérdésekre

2023. június 07.
Elkezdődött a Harry herceg által az angol bulvármédiával szemben indított per, ami a hosszú évtizedek alatt publikált cikkek igazságtartalmával is foglalkozik.
Harry herceg meglepő szavakat suttogott a koronázás alatt

Harry herceg perli az egyik legnagyobb brit bulvármédiával foglalkozó céget, amely szerinte igaztalan cikkek tömkelegét gyártotta és illegális módon próbált információkat szerezni róla. A herceg közismerten nem szívleli az angol bulvársajtót, már csak azért sem, mert édesanyja, Diana hercegné halálához is egy paparazzik elől való menekülés miatti baleset vezetett Párizsban.

Elkezdődött Harry herceg bírósági tárgyalása

Elkezdődött Harry herceg bírósági tárgyalása

Harry a most induló per részeként a New York Timesban tett közzé egy nyilatkozatot, amiben többek között reagál arra a cikkre is, amely azt fejtegette, hogy nem is Károly király, hanem James Hewitt a herceg valódi édesapja: „akkoriban 18 éves voltam, hat évvel korábban vesztettem édesanyámat, és az apám kilétét firtató cikkek nagyon pusztítóak voltak számomra, és nagyon valódiak. Fájdalmasak, gonoszak és kegyetlenek. Folyton azon töprengtem, miért találnak ki ilyen sztorikat? Miért akarták az újságok elültetni a kételyt az emberek fejében, hogy én nem a királyi családból származom?” Később a herceg elmondása szerint tisztázásra került, hogy Diana hercegné csak Harry születése után ismerte meg Hewittet, így eleve kizárt, hogy ő lehetne az édesapja. Harry az említett cikk íróját, Dean Rousewellt azzal is vádolja, hogy törvénytelen módon, például lehallgatással próbált információkat szerezni róla.

Forrás: pagesix.com    Fotó: Getty Images