Sarah yorki hercegné kipakolt: Ilyen igazából egy királyi esküvő belülről

2023. augusztus 25.
Máig nem felejti el a napot, amikor II. Erzsébet neki adta azt a bizonyos tiarát...
Sarah yorki hercegné és András herceg

Úgy szokták jellemezni a királyi esküvőket, mint valóságos tündérmeséket. Sarah yorki hercegné 1986-ban mondta ki az igent II. Erzsébet fiának, András hercegnek. Bár 1992-ben elváltak, Sarah csupa jó emlékeket őriz az esküvőjéről.

„1986. július 23-án a britek szabadságot vettek ki, hogy megnézzék, ahogyan egy vidéki lányt az apja végigvezet a padsorok között az oltárhoz. A lány egy hatalmas tiarát viselt, amit II. Erzsébet ajándékozott neki, de a fejét díszítő gardéniák akkorák voltak, hogy nem is látszott tőlük az ékszer. Csak annak mesés csillogása tört ár a virágszirmokon” – mondta podcast-csatornáján Sarah.

Sarah yorki hercegné esküvőjén

Sarah yorki hercegné, hajában a sok virággal (Fotó: Getty Images)

„Ez valóban egy tündérmesébe illő történet, ugye? Bár nem teheneket fejtem a vidéki házunkban, de nem is voltam városi előkelőség. Aztán ott találtam magam a Westminster-apátságban, és az oltárnál ott állt az a jóképű herceg, a haditengerészeti egyenruhájában” – folytatta, majd hozzátette azt is, hogy mint minden menyasszony, ő is rettentően ideges volt, de ez elmúlt, amikor megpillantotta édesapját, aki végigkísérte a templomon.

Sarah yorki hercegné és András herceg

Már az esküvő után, amikor látszott a tiara (Fotó: Getty Images)

Sarah és a botrányokba keveredő András 1992-ben elváltak ugyan, de ma is közös házban élnek. „András most és mindig az én jóképű hercegem” – mondta a hercegné 2013-ban.

A cikk elején említett tiarát néhány hete Sarah lánya, Beatrix hercegnő viselte, amikor férjével együtt Husszein jordán koronaherceg esküvőjére volt hivatalos.

Beatrix hercegnő a jordán koronaherceg esküvőjén (fotó: YouTube)

Beatrix hercegnő a jordán koronaherceg esküvőjén (Fotó: YouTube)