Ezek az európai királyi családok kedvenc nyaralóhelyei – mi is imádjuk őket!

2022. augusztus 24.
Tévedés azt hinni, hogy a királyi családok tagjai egész évben lógatják a lábukat! Azért természetesen nekik is jár a pihenés, méghozzá ezeken a mesebeli helyeken.

Ahogy a hétköznapi emberek, úgy a királyi családok tagjai sem gondolkodnak egyformán a nyaralásról: míg van, aki a saját országában, belföldön szeret kikapcsolódni, addig mások határokat átszelve jutnak el vakációjuk célpontjához. Nézd meg, hol tölti a megérdemelt nyári pihenőnapokat a spanyol, a belga, a svéd és a dán uralkodócsalád!

A spanyol királyi család kedvenc nyaralóhelyének, a Mallorcán található Marivent Palota kertjében

A spanyol királyi család kedvenc nyaralóhelyének, a Mallorcán található Marivent-palota kertjében

A spanyol királyi család kedvence a Marivent-palota

A jelenlegi spanyol uralkodó már kisfiúként is ebben a csodálatos kastélyban töltötte a nyarakat Mallorca szigetén. A lenyűgöző épülethez tartozik egy 33 000 hektáros kert, amit zöldellő pázsit és több kisebb fenyőerdő tesz még gyönyörűbbé, így semmi meglepő nincs abban, hogy a spanyol uralkodók már 1970 óta szívesen járnak ide vakációzni. Érdekesség, hogy 1990-ben Diana hercegné, Vilmos és Harry herceg is járt itt, később pedig a Clinton és az Obama családot is vendégül látták a mesebeli birtokon.

A tengerparti sziklákon magasodó Marivent Palota

A tengerparti sziklákon magasodó Marivent-palota

A belga királyi család a francia Riviérán szeret üdülni

A belga Fülöp király és felesége, a korábban logopédusként dolgozó Matild királyné hosszú éveken át bérelt nyaralót a francia partokon, 2019-ben aztán elérkezettnek látták az időt arra, hogy megvásárolják saját házukat. Több okból is imádnak ide járni: a család minden tagja szeret kite-szörfözni, biciklizni, kirándulni, de ami még ezeknél is fontosabb számukra, hogy itt viszonylagos nyugalomban hódolhatnak szenvedélyeiknek. Jelenlétüknek a helyiek nem örültek felhőtlenül, amikor a szerényebb méretű villájukat ki akarták bővíteni, hogy a testőreik is kényelmesen elférjenek, heves tiltakozásba kezdtek.

A belga királyi család kedvenc nyaralóhelyén

A belga királyi család kedvenc nyaralóhelyén

A svéd királyi család legkedvesebb nyári úti célja

A svéd uralkodóház tagjai a belföldi nyaralás mellett tették le a voksukat, a szívüknek legkedvesebb üdülőhelyre, az Öland szigeten található Solliden-palotába járnak feltöltődni. A generációk óta szeretett kastélyt még 1906-ban építtette Viktória svéd királynő annak reményében, hogy a sziget kellemes klímája gyógyír lesz egészségügyi problémáira. Hogy igazán különlegessé tegyék a nyári lakot, Olaszországból rendelték a szobrokat és a csempéket. A mostani svéd király az érdeklődők számára lehetővé teszi, hogy megnézzék a kastély csodás kertjét, ahol minden évben nagy ünnepséget rendeznek Viktória koronahercegnő születésnapja alkalmából.

A svéd királyi család nyári rezidenciája

A svéd királyi család nyári rezidenciája

A dán királyi család Franciaországban vakációzik

A dán királyi család egy lélegzetelállító szőlőbirtokon tölti a nyár nagy részét, a francia Cayx-kastélyban, amit még 1970-ben vásároltak történelmi kötődésük miatt. II. Margit dán királynő egészen elmélyülhet itt a kertészkedésben. Az elmúlt évtizedekben különleges növényeket ültetett és gondozott a kastély kertjében. Gyermeke és unokái is nagyon szeretnek ide járni. A közelmúltban itt gyűltek össze azért, hogy megünnepeljék a koronás nagymama unokájának, Félix hercegnek a 20. születésnapját.

A dán királyi család imádott nyári búvóhelye

A dán királyi család imádott nyári búvóhelye

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?