A királyi család 7 legbotrányosabb pillanata

2023. augusztus 18.
Hiába működik olajozottan a brit királyi család PR-gépezete, még így is be-becsúszik a royalok életébe egy-egy botrány. Harry herceg kiszivárgott pucér képei és Katalin topless fotói például meglehetősen felkavarták annak idején az állóvizet.
Meghan Markle, Harry herceg, Vilmos herceg és Katalin hercegné

Mivel az utóbbi időben Harry herceg és Meghan Markle körül robbant ki a legtöbb botrány, hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, hogy a hercegné érkezése előtt sem volt éppen patyolattiszta a királyi család élete. Hogy felelevenítsük kicsit az emlékeket, összegyűjtöttünk 7 meglehetősen kínos pillanatot a brit királyi család történetéből.

Harry pucér képei

Harry herceg 3:2

Harry herceg

Mindig is tudtuk, hogy a hercegek közül fiatalkorukban Harry volt a vadabb, de ezekre a kiszivárgott meztelen képekre valószínűleg még így sem számított senki. A herceg 2012 augusztusában Las Vegasban bulizott a haverjaival, ahol a party hevében úgy döntöttek, hogy játszanak egy kis vetkőzős billiárdot. Innen már sejthető, hogy mi történt. Igen, a résztvevők közül valaki fotókat készített a hercegről, amiket jó pénzért el is adott a sajtónak. A fotókat végül a The Sun bulvárlap jelentette meg – az újság címlapon, premier plánban hozta le a meztelen herceget. A botrány után néhány hónappal Harry bocsánatot kért az esetért: „Csalódást okoztam magamnak, cserbenhagytam a családomat, mindenkit cserbenhagytam.” Majd azt is megjegyezte, hogy botrány ide vagy oda, a képek megjelentetése durván megsértette a magánéletét.

Katalint sem kímélték

Katalin hercegné

Az emberek alig, hogy túltették magukat Harry meztelen testén, máris jött Katalin pucér botránya. A hercegnét szintén 2012-ben kapták lencsevégre, amint topless, tehát egy szál bugyiban napozott egy franciaországi tengerparton. Katalin és Vilmos a királynő egyik unokaöccsének, Lord Linley-nek a francia kastélyában nyaralt Provence-ban, amikor a felvételek készültek. A képeket egyetlen egy brit lap sem merte megjelentetni, a francia magazinok viszont nem féltek a királyi családtól, így hát azonnal címlapon hozták le a félpucér hercegnét. Az eset után a királyi család megtette a szükséges jogi lépéseket: feljelentést tettek és 1,3 millió fontra perelték a Closer nevű magazint, amiért kitakarás nélkül címlapra tette Katalin képeit.

András herceg, a szexuális ragadozó

andras-herceg

András herceg és Erzsébet királynő

Világraszóló botrány lett belőle, mikor 2015-ben egy Virginia Roberts nevű nő, azt állította, hogy 17 éves korában a királynő fia többször is szexre kényszerítette, gyakorlatilag megerőszakolta. Virginia a floridai bíróságon vádolta meg a herceget, ám Andrásnak az összeköttetései miatt akkor még sikerült megúsznia a felelősségre vonást. 2019-ben, a Jeffrey Epstein pedofilbotrány kirobbanásakor aztán a herceg ismét a célkeresztben találta magát, kiderült ugyanis, hogy Epstein András jó barátja volt, és előfordult, hogy ő hajtotta fel Andrásnak a fiatalkorú lányokat. Ekkor szólalt meg ismét Virginia Roberts és egy egyórás interjúban részletesen elmesélte a történetét a BBC-nek. Az eset után a királynő egy zárt körű audiencián megfosztotta őt a királyi és katonai címeitől, ám komolyabb felelősségre vonással ezúttal sem kellett szembenéznie.

András herceg és a kleptomán barátnője

A királyi család 7 legbotrányosabb pillanata

Caprice Bourret

Amikor már azt gondoltuk, hogy András herceg minden botrányos pillanatára fény derült, a sajtó kiszivárogtatott a hercegről egy újabb kínos infót. 2020-ban derült ki, hogy András herceg a saját anyja, Erzsébet királynő trónjával próbálta meg levenni a lábáról egy korábbi barátnőjét. A The Sun információi szerint András úgy akarta elcsábítani az amerikai szupermodellt, Caprice Bourret-t, hogy a nőt az egyik randijukon a Buckingham-palotába vitte és hagyta, hogy ráüljön az anyja trónjára. És ha ez még nem lenne elég, Caprice egyik ismerőse kikotyogta, hogy András még azt is megengedte a nőnek, hogy ellopjon valamit a palotából.

Meghan és Harry bejelentették, hogy függetlenednek a királyi családtól

Meghan Markle és Harry herceg

Meghan Markle és Harry herceg 

2020 januárjában az akkor még működő Instagram-oldalán jelentette be Meghan és Harry, hogy függetleníteni szeretnék magukat a királyi családtól,  és hátat szeretnének fordítanak a királyi léttel járó felhajtásnak. Nem sokkal a bejelentés után Erzsébet királynő tudatta a világgal, hogy ő is beleegyezett abba, hogy a hercegi pár a saját útját járja, de hozzátette, hogy mindezt királyi titulusaik nélkül tehetik csak meg a továbbiakban. Károly herceg ezután megvont tőlük minden anyagi támogatást, így az Egyesült Államokba költözve a páros neki is látott a saját, önálló életük építésének. Előbb a Netflixszel írtak alá egy gigaszerződést, majd saját podcastműsort indítottak el – ám ez utóbbit végül a Spotify elkaszálta. Időközben az is kiderült, hogy a függetlenedés ötlete Harry fejéből pattant ki, aki nagyon régóta ott szerette volna hagyni a királyi életet.

A híres-hírhedt Oprah-interjú

harry-herceg-meghan-markle

Harry herceg és Meghan Markle

2021. március 7-én került adásba az a kétórás Oprah-különkiadás, amiben Harry és Meghan először beszélt őszintén, tabuk nélkül a királyi lét nehézségeiről. A beszélgetésből többek között kiderült, hogy Katalin hercegné megríkatta Meghant az esküvője előtt, valamint, hogy a királyi család bizonyos tagjai attól rettegtek, nehogy Archie bőrszíne túlságosan is sötét lesz. Az interjút követően a Buckingham-palota nyilatkozatot tett közzé a királynő nevében, amiben sajnálatukat fejezték ki az átélt kellemetlenségek miatt, és próbálták enyhíteni a királyi családot ért rasszista vádakat.

Meghant zaklatással vádolta meg a palota

Kiderült mit csinált Meghan Markle a koronázás helyett

Meghan Markle 

Csupán egy héttel az Oprah-interjú előtt a palota támadásba lendült: a brit sajtóban egymás után jelentették meg a hercegné felháborító viselkedését taglaló cikkeket. Kezdődött minden azzal az cikkel, ami szerint Meghan annak idején „félelemben tartotta” a Kensington-palota személyzetét, ahonnan a vádak szerint két személyi asszisztensét is elüldözte. Nem sokkal később egy másik írás is megjelent a hercegnéről, amiben arról rántották le a leplet, hogy Meghan 2018-ban ajándékba kapott egy pár gyémánt fülbevalót attól a szaúdi koronahercegtől, akit később egy újságíró megölésével vádoltak meg. A hercegi pár szóvivője cáfolta a rágalmakat és azt nyilatkozták, hogy ezekkel az állításokkal csak Meghant igyekszik lejáratni a brit sajtó, hogy így tereljék el a figyelmet az Oprah-nak adott interjúról.

A palota még nyomozást is indított Meghan Markle ellen, ám ez a lépés az emberek szemében nem sült el túl jól. Sokan álszentnek nevezték a királyi családot, amiért Meghan ellen vizsgálatot indítanak, miközben a pedofilbotrányba keveredett András herceg zavartalanul élheti világát.

Forrás: Insider, Marie Claire US