Audrey Hepburn unokája lélegzetelállító szépség – hihetetlen a hasonlóság kettejük között

2023. október 03.
Audrey Hepburn 1993-ban hunyt el, rá egy évre megszületett fia, Sean Hepburn Ferrer kislánya, a kis Emma. A sors kegyetlen fintora, hogy ők ketten sosem találkozhattak, Audrey Hepburn örökségének ápolását unokája azóta is nagyon komolyan veszi. Az már csak hab a tortán, hogy Emma, ahogy telik az idő, egyre inkább hasonlít meseszép nagymamájára!
Audrey Hepburn a Római vakáció című filmben

Úgy tűnik, a Hepburn-Ferrer családban a szépség és a stílusérzék generációról generációra öröklődik. Emma Ferrer, Audrey Hepburn varázslatos szépségű unokája évekig modellkedett, első munkája egy Harper’s Bazaar-címlap volt 2014-ben, amit számos nagy divatházzal történő kollaboráció követett. Azóta Emma már 29 éves, és a modellkarriert művészeti pályára cserélte. New Yorkban dolgozik kurátorként és művészeti kapcsolattartóként. Munkája mellett maga is alkot, impresszionista hatású képeket és szobrokat készít.  

Gyerekként nem érezte a származása súlyát

Emma Ferrer soha nem találkozott apai nagymamájával, a médiából és a családi beszámolók alapján ismerte meg szépen lassan szupersztár felmenőjét. „Amikor elmentem gyerekként a barátaimhoz, és láttam, hogy ott van a nagymamám egy poszteren a konyhájukban vagy amikor szembejött velem az utcán egy pólón, egy táskán, (…) azt hiszem, akkor realizáltam, hogy valójában ez nagyobb dolog, mint gondoltam” – mondta Emma néhány éve a TODAY műsorában.

Emma Ferrer az ikonikus fekete garbóban

Emma Ferrer az ikonikus fekete garbóban

Audrey Hepburn garbóban

Audrey Hepburn garbóban

Jótékonyság terén is nagymamája nyomdokaiba lép

Azóta persze Ferrer már felnőtt, és jobban érti nagymamája hatását a filmvilágra, az öltözködésre vagy éppen a filantróp tevékenységekre. A belga származású Hepburn már a húszas évei elején Oscar-díjat nyert, ikonikus, fekete garbója és balerinacipője azóta is meghatározza a stílusról alkotott elképzeléseinket. De a színészet és a divat mellett kiemelten fontos volt számára a jótékonykodás is. Olyannyira, hogy az UNICEF jószolgálati nagyköveteként végzett munkájáért 1992-ben megkapta az elnöki szabadságérmet is.

Ferrer megható módon ápolja nagymamája örökségét: maga is régóta az UNICEF-fel dolgozik együtt. „Egy módja annak, hogy tényleg érezzem a kapcsolatot vele, amit másképp nehezen éreztem” – mondja. 

"Közös kép" nagymamájával, Audrey Hepburnnel"Közös kép" nagymamájával, Audrey Hepburnnel

„Közös kép” nagymamájával, Audrey Hepburnnel

A család mindenekelőtt 

Ferrer egyik kedvenc története a nagymamájával kapcsolatban az, amikor Hepburn úgy döntött, a gyerekeit helyezi előtérbe a színészkedéssel szemben, annak ellenére, hogy ő lett az egyik első nő, aki 1 millió dollárt keresett egy filmmel.

„Hatalmas karrierje volt, és nagyon-nagyon bátran lépett hátra, amikor az apám és az öccse megszületett. Az egész karrierjét kockára tette értük, és olyan filmeket utasított vissza, ahol még az ügynöke és a férje is azt kérdezte: »Mit csinálsz? El kell vállalnod ezt a szerepet!«” Ferrer szerint Hepburn döntésének oka a saját apjával, Joseph Victor Anthony Rusonnal való feszült kapcsolatával függött össze. „Megértette, mit jelent a szülőkhöz kapcsolódó fájdalom, ezért nagyon komolyan vette a gyerekeivel való kapcsolatát.”

Fotó: Getty Images, Forrás: Today