Károly király féltékeny Vilmosra, mert ellopja előle a rivaldafényt

2023. október 12.
Állítólag Károly, Vilmos és Katalin felosztotta, kinek mennyi nyilvánosság kell, hogy jusson.
A királyi család kegyetlen üzenetét nem lehet félreérteni

Képzeljük el, hogy közel 74 évnyi háttérszereplést követően trónra lépünk – csakhogy folyamatosan beárnyékolja a főszereplést az, aki a munkánkat fogja végezni, miután már nem leszünk a földön. Bár Károly királlyá avatásának nagyon jó volt a fogadtatása, mégis, erősen tisztelt, rekord 70 évig uralkodó édesanyja, Erzsébet királynő és népszerű fia, Vilmos herceg és Katalin hercegnő közé szorult.

A Daily Express szerint Károly természetesen érzékeli fia és menye népszerűségét, és „nagyon féltékeny” arra, amit a királyi író és a The Daily Beast rovatvezetője, Clive Irving „a rivaldafény ellopásának” nevez. A királyi szakértő szerint a felek kompromisszumot kötöttek, de a kellemetlen valóság továbbra is az, hogy – ahogy a Daily Express fogalmaz – „a várakozó király ellopja a hivatalban lévő uralkodó dicsőségének egy részét”.

Clive Irving szerint Károly és Vilmosék kidolgoztak egy megállapodást arról, hogy kit mennyi rivaldafény illet meg, aminek értelmében egy 60%-40% arányú láthatóságot szeretnének tartani – természetesen Károly javára. 

Fotó: Getty Images, Forrás: Marie Claire USA