Károly király szívélyes gesztust tett Harry felé, ám a herceg visszautasította

2023. szeptember 23.
Harry hercegnek felajánlotta az apja, Károly király, hogy Erzsébet királynő halálának évfordulóját együtt töltsék Balmoralban.
Harry herceg meglepő szavakat suttogott a koronázás alatt

A 39 éves sussexi hercegnek lehetősége lett volna szeptember 7-én újra együtt lenni az apjával, Károllyal, a király ugyanis meghívta Harryt a balmorali kastélyba, hogy együtt emlékezzenek meg Erzsébet királynő halálának első évfordulójáról. Harry ekkor egyébként is Angliában tartózkodott, részt vett ugyanis a WellChild jótékonysági bálon a nyugat-londoni Chelsea-ben. 

De a The Sun értesülései szerint Harry visszautasította apja meghívását, és inkább egyedül emlékezett meg a nagymamájáról. A hercegről készült is néhány lesifotó, amint ellátogatott a királynő nyughelyéhez, amely a windsori kastély Szent György-kápolnájában található. Még ugyanazon a napon Harry továbbrepült az Egyesült Királyságból Düsseldorfba az Invictus Games nevű eseményre, ahol Meghan is csatlakozott hozzá.

Ingrid Seward, a Majesty Magazine főszerkesztője így nyilatkozott az ügyről: „Harry számára ez egy elszalasztott lehetőség volt. Bátran el kellett volna mennie, és meglátogatnia az apját. Nem vagyok benne biztos, hogy Harry felfogta, mennyire megbántotta az apját, különösen azok miatt a dolgok miatt, amelyeket Kamilláról mondott. De természetesen Károly mindig szívesen látja majd, hiszen ő egy megbocsátó ember, és a fiáról van szó. De ennek az ő feltételei szerint kell történnie, és Harrynek kell bocsánatot kérnie, nem pedig fordítva.”

Fotó: Getty Images Forrás: Daily Mail