Micsoda dráma: Károly király repülőjének 3000 méter magasban kirobbantak az ablakai

2023. október 16.
Károly szerencsére nem volt a gépen.
Megjelentek III. Károly koronázásának pontos részletei

Senki sem sérült meg, amikor a hónap elején a Titan Airways Londonból Orlandóba tartó magánrepülőgépének ablakai 3000 méter magasságban kirobbantak. A királyi család tagjai által használt repülőgép a baleset után azonnal leszállt.

Károly király és Kamilla királyné legutóbb a szeptemberi franciaországi állami látogatásuk alkalmával repültek ezzel a géppel, de korábban használta már Rishi Sunak brit miniszterelnök és James Cleverly külügyminiszter is hivatalos külföldi útjain. 

A repülőgép október 4-én a londoni Stansted repülőtérről indult a floridai Orlandóba, amikor a személyzet furcsa kabinzajra lett figyelmes 3000 méter magasságban. Az utat megszakítva visszafordultak Stansted felé, leszállás után pedig megállapították, hogy három ablak odalett a baleset során. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Bár a királyi család tagjai előszeretettel utaznak magángépeken, ha úgy alakul, probléma nélkül felülnek egy kereskedelmi járatra is. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg például 1991-es amerikai állami látogatásuk alkalmával a British Airways Concorde-jával utaztak, míg Meghan és Harry is rendszeresen repülnek menetrend szerinti járatokon.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images