5 színész, aki a koránál sokkal fiatalabb karaktert alakított

2023. október 17.
Azt már megszokhattuk, hogy a tinifilmekben rendre meglett 30-asok alakítják a kamaszokat, de most mutatunk még néhány meglepő castingot, ahol a színész jóval idősebb volt karakterénél.
orlando-bloom
  • Míg néha nagy figyelmet fordítanak rá, hogy a karaktert azonos korú színész alakítsa, máskor egy idősebb sztár bizonyul jó választásnak.
  • Az alábbi színészek mind jóval fiatalabb figurákat formáltak meg a vásznon, hol több, hol kevesebb hitelességgel.
  • Mutatunk néhány ikonikus színészt és szerepet megdöbbentő korkülönbséggel.

1. Shirley Henderson

A Harry Potter Hisztis Mirtillét alakító színésznő, Shirley Henderson majdnem 40 éves volt, mikor megformálta a baziliszkusz végzetes tekintete által tragikusan korán meghalt diáklányt. Míg a karakter maga a történet szerint mindössze 14 éves volt, Henderson akkoriban már 37. életévében járt. Ezt persze simán letagadhatta volna, hiszen nagyon jól hozta a szellemként kísértő egykori roxfortos tanulót.

2. Emilia Clarke

A Trónok harca első évadában többször is említették, hogy Daenerys Targeryen még nagyon fiatal, alig 17 éves. A Sárkányok Anyja még csak kamaszlány volt, amikor a testvére eladta őt Khal Drogónak, a karaktert alakító Emilia Clarke viszont 25 volt, amikor megkapta az egész életét megváltoztató szerepet.

orlando-bloom

3. Orlando Bloom

Pontosan ugyanennyi korkülönbség volt Orlando Bloom és karaktere között a Karib-tenger kalózai című filmben. Az ifjú Will Turner a történet szerint épp betöltötte 18. életévét, de Bloom már 26 éves volt akkoriban. Szerencsére a babaarcú színészről (aki a Gyűrűk ura szőke tündéjét is megformálta) simán el tudtuk hinni, hogy ennyire fiatal.

A Pókember-filmek sztárja elmondása szerint 19 éves korában döntött a tudatmódosító szerek felhagyása mellett

4. Tobey Maguire

Köztudott, hogy a Pókember Peter Parkere épp a gimi végén jár, egészen pontosan csak 17 éves. Toby Maguire viszont 27 volt, amikor megkapta az ikonikus szuperhős szerepét. A Pókembert többek között Andrew Garfield és újabban Tom Holland is megformálta már, és bár mindegyiküknek vannak rajongói, a közvélemény egyértelműen a fiatal figurát hitelesebben hozó Holland mellett teszi le a voksát.

5. Jason Earles

Egy generáció nőtt fel a Miley Cyrust híressé tevő Hannah Montana sorozaton – ők biztosan emlékeznek még Jackson Stewartra, Hannah Montana idősebb testvérére. Míg a karakter a sorozatban 16 éves volt, az őt alakító Jason Earles 29 évesen kapta meg a szerepet. A casting ettől függetlenül is jó választásnak bizonyult, Earles ugyanis jobban hasonlított egy 16 éves fiúra, mint sok valódi kamasz.

Forrás: BrightSide Fotó: Getty Images