Ezért nem bírja megnézni Emilia Clarke a Sárkányok házát

2023. január 23.
Egy friss interjúból kiderült, hogy a Sárkányok anyja nem követi a Targeryen család múltját feldolgozó új sorozatot. Emilia Clarke azt is elárulta, miért nem képes megnézni a Sárkányok házát.

Az Emilia Clarke által megformált Daenerys Targeryen örökké emlékezetessé tette számunkra a Trónok harca egyik nagy uralkodói házát – nem csoda, hogy a Targeryen család saját sorozatot is kapott. A Sárkányok háza azóta már saját jogán is népszerű HBO-sorozattá vált, Emilia Clarke azonban nem követi a sorozatbeli családja eredettörténetét.

A színésznő a Varietynek adott interjújában árulta el, hogy nem nézi a Sárkányok házát. „Túlságosan furcsa nekem… Nagyon örülök, hogy lett ez a sorozat, elképesztően boldog vagyok a díjai miatt… De nem vagyok rá képes. Annyira bizarr, olyan furcsa”  –magyarázza Emilia Clarke. A Sárkányok anyját alakító színésznő aztán hozzátette: „Kicsit olyan ez, mintha valaki meghívna egy osztálytalálkozóra, amit nem a te évfolyamod tart. El akarsz menni valaki más osztálytalálkozójára? Ilyen érzés ez nekem. Inkább távol tartom magam tőle.”

Szerencsére még egy videón is megnézhetjük a színésznőre jellemző bájos reakciót:

Nem Clarke egyébként az egyetlen Trónok harca-sztár, aki nem akarja követni az előzménysorozatot. Egy 2021-es interjúban a Jon Snow-t megformáló Kit Harington is azt nyilatkozta, hogy nem akarja nézni a szériát. Ő akkor azt mondta, túl sok érzelem fűzi a Trónok harcához, és furcsa lenne új karaktereket látnia ugyanabban a világban, aminek egykor részese volt.

Szerencsére úgy néz ki, a Sárkányok háza az egykori szereplők rajongása nélkül is tarol: az idei Golden Globe-on még a legjobb drámai sorozatnak járó díjat is elnyerte.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images