8 szexjelenet, amitől még a színészek is kínosan érezték magukat

2022. október 30.
Idézd fel a kedvenc romantikus szexjelenetedet! Gondolkoztál már azon, mit érezhettek közben a színészek, amíg forgatták őket? Vagy hogy milyen lehetett utána a családjuk szemébe nézniük?

Az elmúlt években forradalmasították a szexjelenetek művészetét. Óriási igény lett az intimitáskoordinátorokra, akik minden mozdulatot kellő szakértelemmel és empátiával koreografálnak meg, hogy így garantálják a színészek biztonságát.

Ám a szexjelenetekkel járó kínosság még így is fennállhat, és a legtöbb színész egyetért abban, hogy a szex szimulálása az egyik legnehezebb feladat a szakmában. A zavar és az idegesség utóhatása pedig szinte elkerülhetetlen. És akkor most jusson eszedbe az Eufória, A Bridgerton család vagy A szürke ötven árnyalata, ami hemzseg a szexjelenetektől.

De hogyan reagálnak a színészek, amikor visszagondolnak a jelenetek forgatására, vagy amikor először nézték meg őket? Íme, nyolc olyan jelenet, amibe még a színészek is belepirultak!

Margot Robbie

A Wall Street farkasa című film sztárja, Margot Robbie annyira zavarba jött a szexjelenetek miatt, hogy hazudott a szüleinek, és azt mondta, a jelenetek CGI-jal készültek. Az egyik jelenetben a karaktere a film főszereplőjével, Jordan Belforttal (Leonard DiCaprio) egy pénzkötegekkel teli ágyon szeretkezik.

margot-robbie

Margot Robbie és Leonardo DiCaprio a film egyik jelenetében

„Hosszú ideig hazudtam a családomnak, és azt mondtam: Nem érdekel, mit hallasz; nincs meztelenség, nem meztelenkedem – mesélte a Hollywood Reporternek. – Aztán arra gondoltam, hogy majd ha kijön a film, és látni fogják, hogy mégiscsak meztelenkedem, ezért aztán inkább azt mondtam, hogy tulajdonképpen ez testdublőr, és csak CGI-jal rátették a fejemet valaki másra.”

Paul Mescal

A Normális emberek főszereplőjének, Paul Mescalnak volt néhány vidám, de kínos pillanata is Daisy Edgar-Jones oldalán a forgatás közben. „Az első hét péntekén nekem és Daisynek egy napig szexjelenetet kellett forgatnunk, és be voltunk kenve egy Egyptian Magic nevű géllel – mesélte Mescal a The Mirrornak. Ez alapvetően hamis izzadság. De többször is pozíciót kellett váltanunk, és a testünk szorosan érintkezett. Amikor a testünk elvált egymástól, olyan hangot adott, mintha valaki szellentett volna. Én és Daisy hisztérikusan nevetni kezdtünk, mert a stáb és a rendező mind azt hitték, hogy valamelyikünk fingott, és próbáltuk megőrizni a méltóságunkat.”

Amanda Seyfried

amanda-seyfried-imdb

Amanda Seyfried

Amanda Seyfriend alakította, Sarah Hendricksont az HBO 2008-as Hármastársak című sorozatában. A szüleivel együtt nézte az epizódokat, és elborzadt, amikor elérkezett a szexjelenet ideje. „Ott ültem, néztem, és hirtelen olyan jelenet jött, amelyben két ember szexel, és az egyik én voltam! Szexeltem! Csak arra gondoltam: „Ne, ne, ne! – mondta a The Telegraph-nak.  – Sokkal életszerűbb volt, mint amire emlékeztem. Elborzadtam.”

Jemima Kirke

Jemima Kirke játszotta Jessa Johanssont az HBO Csajok című sorozatában, és rendkívül kínosnak találta az orgazmus jelenetét, de amikor visszanézte, büszke volt rá. Ez még 2012-ben volt.

Jemima Kirke

„A forgatáson megpróbálok igazi orgazmust produkálni – nem úgy »igazit«, hanem úgy, ahogy tudom, hogy a való életben hangzik, mert nem tudom, hogyan kell meghamisítani –, olyankor nagyon zavarban vagyok az operatőr előtt. Szörnyen kínos. Valamilyen oknál fogva, amikor a tévében nézem, büszke voltam rá, hiszen kemény munkám végeredménye volt” – mondta a HuffPostnak.

Christopher Mintz-Plasse

Christopher Mintz-Plasse 17 éves volt, amikor a Superbad, avagy miért ciki a szex című filmben szerepelt. Édesanyja is jelen volt a szexjelenet forgatása közben, mivel még kiskorú volt a forgatás ideje alatt.

Christopher Mintz-Plasse

„Határozottan kényelmetlen volt, hiszen akkoriban még szűz voltam, így fogalmam sem volt, mit csinálok. Nagyon ideges voltam, iszonyatosan féltem, és amikor ránéztem a stábra, ott állt anyám, egy marék pattogatott kukoricát evett, és beszélgetett a producerekkel. Igazán szürreális volt” – mondta Plasse Rich Eisen műsorában.

Dakota Johnson

A szürke ötven árnyalata című filmben 20 perc tiszta szex volt a 125 perces játékidőből. Dakota Johnson, akinek oroszlánrész jutott a trilógia szexjeleneteiben, azt mondta az Interview Magazine-nak, hogy „nem tartoznak a kellemes élményei közé”.

Dakota Johnson és Jamie Dornan

„Elég unalmasak. Hét órán át szimuláltam a szexet, de már túl vagyok rajta – majd Johnson azt is felidézte, mennyire zavarba jött az egyik jelenetnél, ahol előkerült az ostor. – Egyszer megostorozott [Jamie Dornan], aztán az ágyra dobott; rohadtul fájdalmas volt.”

Kate Winslet

Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a film egy másik jelenetében

A Titanic sztárja, Kate Winslet a 2008-as A szabadság útjai című filmben forgatott szexjeleneteket Leonardo DiCaprióval, amit eléggé kínosnak élt meg, mivel a férje, Sam Mendes volt a rendező. „Csak azt hajtogattam: Ez túl… furcsa – mondta Winslet. –  De Leo azt mondta: »Ó, lépj túl rajta.« Én pedig így folytattam: »Igen, és arra emlékeztettem magam: Te a legjobb barátom vagy, ő a férjem. De ez akkor is egy kicsit furcsa.«”

Annabelle Wallis

Annabelle Wallis

Annabelle Wallis

A Birmingham bandája sztárjának Annabelle Wallisnak eléggé felkavaró élményben volt része, amikor a szüleivel együtt nézte a sorozatot: „Egy szexjelenetben szerepeltem – mesélte a The Graham Norton Show-ban. – Annyira kínos volt a [szüleimmel] nézni, és utána apám azt mondta: »Nos, tudjuk, honnan örökölted! Jó kislány!«”

Forrás: Independent Fotó: Neflix, HBO, Getty Images

Olvasd el ezt is!