Hollywoodi színészek, akikről nem is gondoltad volna, milyen alacsonyak

2023. július 05.
A vásznon óriásit alakítanak, de az életben meglepően alacsonyra nőttek ezek a híres színészek. Bár nem a méret a lényeg, valószínűleg sokakat meglep majd az alábbi lista.

A pszichológia holdudvarhatásnak nevezi azt a jelenséget, amikor egy megbecsült, rajongott karaktert mást pozitív tulajdonságokkal ruházunk fel – ezért van az is, hogy a hírességeket többnyire kifejezetten magasnak képzeljük el. Vannak azonban olyan sztárok, akik talán a vállunkig is alig érnének fel, ha találkoznánk velük. Természetesen szögezzük le, nem a méret a lényeg, és a magasság nincs semmilyen összefüggésben az illető tehetségével vagy emberi értékeivel. Ettől függetlenül mindig érdekes helyretenni, milyen magasak is az ismert személyek.  Mutatjuk, kik a legalacsonyabbak Hollywoodban!

1. Daniel Radcliffe

Talán senkit nem lep meg, hogy a Harry Potter sztárja, Daniel Radcliffe kifejezetten alacsony, nagyjából 173 centi magas. Ez különösen látványos, amikor párja, Erin Darke mellett tűnik fel a vörös szőnyegen.

Daniel Radcliffe és barátnője

2. Al Pacino

A 82 évesen újra apává váló színészlegenda vitán felül óriási karaktereket adott a filmvilágnak, ő maga azonban a valóságban alig 167 centiméterre nőtt.

Al Pacino ismét apa lesz

3. Tom Holland

A Pókember sztárjának pontos magassága körül vannak viták, de annyi biztos, hogy Tom Holland 170-173 centi körül lehet – a vörös szőnyeges eseményeken látszik, hogy alacsonyabb szerelménél, Zendayánál is.

Zendaya mostantól a testén viseli Tom Holland nevét

4. James McAvoy

A skót színész, akit a Mocsok és az új X-Men filmekben is láthattunk, szintén az alacsony színészek közé tartozik 170 centis magasságával.

5. Tom Cruise

Tom Cruise-ról lehet tudni, hogy hipermaszkulin akciószerepei ellenére meglehetősen kicsi ember – egészen pontosan nagyjából 170 centiméter, vagyis mindkét volt feleségénél, Katie Holmesnál és Nicole Kidmannél is alacsonyabb.

A Top Gun sztárja megállás nélkül mosolygott

6. Kit Harington

A Trónok harca Jon Snow-ja nemrégiben lett kétgyerekes apuka, de ha a gyerekek rá ütnek, biztosan nem nőnek majd túl magasra: Harington ugyanis mindössze 173 centis.

kit-harington-rose-leslie-masodik-gyerek-tronok-harca

7. Zac Efron

A High School Musical sztárja, aki később Ted Bundyt is megformálta, nemrégiben szinte félelmetesen kigyúrt testével sokkolta az internetet, de az is elég megdöbbentő, hogy a színész Haringtonhoz hasonlóan szintén csak 173 centi.

zac-efron-izom-atalakulas-kevin-von-erich-birkozo

Forrás: Marie Claire Australia Fotó: Getty Images